Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyros ízesítésű darált hús-steak ouzós tejszínmártásban

Gyros ízesítésű darált hús-steak ouzós tejszínmártásban
Gyros ízesítésű darált hús-steak ouzós tejszínmártásban
33 perc / előkészület: 20 perc főzés: 3 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tálaljuk párolt rizzsel vagy friss lepénykenyérrel.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A kétféle darált húst a tojással, zsemlemorzsával és a hagyma felével jól összegyúrjuk. A fűszerkeverékkel, sóval és borssal ízesítjük.
  2. A masszából 2 gombócot formázunk, majd jól ellapítjuk. Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk, és a húst oldalanként 3-3 percig sütjük, kivesszük, egy tűzálló formába tesszük, és melegen tartjuk.
  3. A vajat a serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a maradék hagymát, üvegesre dinszteljük. Megszórjuk a liszttel, és további 1-2 percig pirítjuk. Felöntjük a tejszínnel és 100 ml vízzel. Felfőzzük, kb. 2-3 percig főzzük. Sóval, borssal és az ouzoval ízesítjük.
  4. A mártást a húsra öntjük, rátesszük a sajtot. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe és kb. 5-10 percig sütjük, amíg a sajt szépen ráolvad.
  5. Megszórjuk a gyűrűkre vágott metélőhagymával, és tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 004
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húspogácsa tejszínes-ouzós szószban, pálinkás-sajtos húspogácsa

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

557
vöröshagyma 1 közepes db
darált marhahús 125 g
darált sertéshús 125 g
tojás 1 db
zsemlemorzsa 1 ek
gyros fűszerkeverék 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
főzőtejszín 100 ml
pálinka 2 ek
sajt 50 g
metélőhagyma 1 ek