Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyros magyarosan

Gyros magyarosan
Gyros magyarosan
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A páromnak unalmas volt a gyros, ezért kicsit variáltam rajta. Elégedett volt a végeredménnyel.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sült krumpli, rizs.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst vékony csíkokra vágjuk, egy kevés olajjal és a gyros fűszersóval jól összeforgatjuk. Félretesszük. (Én ezt előző este szoktam csinálni, így egy éjszakát pihen a fűszerekkel.)
  2. Az uborkát lereszeljük, és összekeverjük a tejföllel. A fokhagymát belenyomjuk és ízesítjük sóval, borssal. Tálaláskor meghintjük fűszerpaprikával.
  3. A húst egy kevés olajon megpirítjuk, majd fedó alatt puhára pároljuk. Ha szükséges kevés vizet öntünk alá.
  4. Ha kész a hús, hozzáadjuk az apró kockára vágott bacont és fedő nélkül szépen megpirítjuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 462
elküldve: 2
receptkönyvben: 72
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Jucci

Mióta szakács: 2011.07.11.
67 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyros másképp, fűszeres húscsíkok, gyros

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

706
sertéscomb 0.5 kg
bacon 10 dkg
gyros fűszerkeverék 0 ízlés szerint
tejföl 350 g
kígyóuborka 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 1 dl