Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyros-os lángos

Gyros-os lángos
Gyros-os lángos
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ettünk volna valami különlegeset. Aztán amikor hagytuk a fantáziánkat szárnyalni, ezt elkészítettük. Annyira ízlett mindenkinek, hogy feltettük az étlapunkra. Amit jól tettünk, mert az a vendég, aki egyszer megkóstolta, többé nem tudott ellenálni ennek a laktató finomságnak.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A húsfeltéthez

A saláta feltéthez

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kisebb tálban langyos tejbe belerakjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, meleg helyre tesszük.
  2. A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk.
  3. A liszthez hozzáöntjük az előzőleg megfuttatott élesztőt.
  4. Ezt az egészet összedolgozzuk annyi kézmeleg vízzel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.
  5. A tálban elsimítjuk a kész tésztánkat, s a tetejét bekenjük a kezünkkel bőven olajjal, hogy ne száradjon ki, amíg majd kel.
  6. Ha megkelt a tésztánk, széles nagy lábosban, bő olajban olajos kézzel lángos formát nyújtva, egyenként kisütjük.
  7. Addig, amíg kel a tésztánk, a húsit összevágjuk apróra.
  8. Serpenyőben, pici olajon megpirítjuk, amíg a hús külső rétege fehér nem lesz.
  9. Hozzáadunk 1 deci vizet, és a többi hozzávalót.
  10. Fedő alatt puhára pároljuk (ez kb. 10 perc). Majd levesszük a fedőt, és picit lepirítjuk.
  11. A zöldségeket vékonyra szeleteljük.
  12. A tzatziki öntetet elkészítjük úgy, hogy a hozzávalókat egyszerűen összekeverjük.
  13. Végül a frissen kisült lángosra egyenletesen rátesszük a salátát, majd a husit, és meglocsoljuk a fokhagymás öntettel.
  • elkészítettem: 200 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 121
elküldve: 4
receptkönyvben: 326
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Bodzi

Mióta szakács: 2011.12.01.
1 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: lángos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húsos lángos, húsos-káposztás lángos tzatziki öntettel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

V.Kata
V.Kata Fri, 2011-12-09 20:55

Imádom a lángost,de csak így tojás nélkül!(ha tojás van a lángos tésztájában,az már nem olyan finom omlós,inkább"cibálós")
Nagyon jó a recepted,magamtól nem jutott volna az eszembe így ezzel a feltéttel.Köszönöm szépen!

Bodzi
Bodzi / Bodzi Tue, 2011-12-20 08:06

Én is csak tojás nélkül készítem, mert így sokkal lágyabb a tésztája.
A feltét meg nagyon illik hozzá szerintem, csak az ember nem is gondolna rá. Remélem mielőbb kipróbálod :)
Kellemes ünnepeket!

817
finomliszt 100 dkg
élesztő 2.5 dkg
tej 2 dl
cukor 1 ek
napraforgó olaj 3 dl
csirkemell filé 100 dkg
gyros fűszerkeverék 0 ízlés szerint
mustár 1 ek
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 1 kk
napraforgó olaj 0.5 dl
víz 1 dl
káposzta 50 dkg
vöröskáposzta 10 dkg
paradicsom 3 db
lila hagyma 1 közepes fej
kígyóuborka 20 dkg
joghurt 4 dl
fokhagyma 1 fej
citromlé 10 csepp
olívaolaj 10 csepp
0 ízlés szerint