Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyros saláta

Gyros saláta
Gyros saláta
20 perc / előkészület: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A klasszikus görög fogás - csak ezúttal a salátán van a hangsúly!

www.saltazz.hu

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst vékony csíkokra vágjuk. Olívaolajon hirtelen megsütjük a csíkokat, majd melegen tartjuk.
  2. A joghurtba belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott friss mentát. Az uborka egyharmadát picike kockákra vágjuk, és szintén hozzáadjuk.
  3. A salátát elkeverjük a vékony csíkokra vágott lilahagymával, a maradék, felkockázott uborkával, majd ráhelyezzük a felcsíkozott húst. Megszórjuk az elmorzsolt fetával, és a szósszal leöntve tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 061
elküldve: 1
receptkönyvben: 66
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Eisberg

Mióta szakács: 2015.03.17.
25 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

saláta bárányhússal, görög sali

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

258
bárányhús 12 dkg
salátakeverék 15 dkg
joghurt 1.5 dl
fokhagyma 1 gerezd
kígyóuborka 0.5 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
feta sajt 5 dkg
menta 0.25 csokor