Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyros tál szaftos csirkével

Gyros tál szaftos csirkével
Gyros tál szaftos csirkével
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezzel a vicces kis tornyos módszerrel elkerülhetjük, hogy az otthoni gyrosunk kiszáradjon - garantáltan szaftos és puha marad! A sütőben sült krumpli pedig a vonalak megtartása miatt van. :)

hozzávalók / 4 adag

A fűszerkeverékhez

A gyros tálhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A fűszerkeverékhez

  1. Az összes fűszert egy kis tálba tesszük, és összekeverjük.

A gyrostálhoz

  1. A húst nagyobb darabokra vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, tálba tesszük, ráöntjük az olajat, megszórjuk a fűszerkeverékkel, és alaposan kikeverjük. Hűtőbe tesszük legalább egy órára, de akár egy éjszakára is (ez esetben fedjük le).
  2. Az uborkát vágjuk félbe hosszában, kiskanállal kaparjuk ki a magos középső részét, hogy ne áztassa el a tzatzikit.
  3. Az uborkát vágjuk nagyon vékony kis gyufaszálakra, vagy gyaluljuk le. A joghurtot keverjük el a lepréselt fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, és öntsük rá az uborkára. Keverjük el, és tegyük hűtőbe egy órára.
  4. A krumplit hámozzuk meg, vágjuk egyenlő hasábokra. Tegyük egy tálba, öntsük le fél deci olajjal, szórjuk meg a rozmaringgal, keverjük el.
  5. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe 40 percre, időnként lapáttal forgassuk meg.
  6. A húsokat halmozzuk egymásra, szúrjuk át 2-4 hurkapálcikával, hogy megálljon, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 40-50 percig, időnként megforgatva.
  7. Ha kész, éles késsel vágjuk belőle darabokat, mint a gyrososoknál. Krumplival, tzatzikivel tálaljuk, kínáljuk mellé vékonyra vágott lila hagymát és koktélparadicsomot.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 11 230
elküldve: 4
receptkönyvben: 184
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
961 recept

receptjellemzők

konyha: görög
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gyros tál, házi gyros tál, gyros tál házilag

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

622
fokhagymapor 1 teáskanál
oregánó 1 teáskanál
bazsalikom 1 teáskanál
római kömény 1 teáskanál
rozmaring 0.5 teáskanál
koriander 0.5 teáskanál
fahéj 0.5 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
csirkemell filé 60 dkg
olívaolaj 0.5 dl
görög joghurt 300 ml
fokhagyma 2 gerezd
kígyóuborka 1 db
burgonya 1 kg
olívaolaj 0.5 dl
rozmaring 1 tk
koktélparadicsom 20 dkg
lila hagyma 2 közepes db