Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölccsel és krémmel töltött rácsos torta

Gyümölccsel és krémmel töltött rácsos torta
Gyümölccsel és krémmel töltött rácsos torta
105 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A torta belsejében lévő töltelék miatt sláger nyaranta ez a süti. 

hozzávalók / 6 adag

tésztához

töltelékhez

ajánlat

Ez a tészta mennyiség 22 cm átmérőjű kör alakú tortaformához pont elég. Ha nagyobb a forma, a hozzávalók mennyiségét arányosan növelni kell.

Szólj hozzá!

elkészítés

tésztához

  1. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük a cukrot, a reszelt citromhéjat és a tojások sárgáját.
  2. Gyors mozdulatokkal szép, sima linzertésztát gyúrunk belőle. Ha elkészültünk cipót formázunk belőle, és fóliával letakarva hűtőbe tesszük, amíg elkészül a töltelék (kb. 30-40 perc).
  3. A tortaformát kikenjük kevéske margarinnal, és meghintjük liszttel.

töltelékhez

  1. A gyümölcsöket a meggy kivételével meghámozzuk, feldaraboljuk.
  2. Egy serpenyőben felforrósítjuk a margarint, és megpirítjuk rajta a cukrot.
  3. Amikor szép aranybarna hozzáöntjük a gyümölcsöket, és kevergetve legalább 15 percig dinszteljük.
  4. Egy lábaskában feltesszük forrni a tejet a vaníliás cukorral. Belefőzzük a búzadarát, és kevergetve kihűtjük. Amikor langyos, belekeverjük a rumot és a tojások sárgáját.
  5. A tésztát kivesszük a hűtőből, és szép vékonyra (kb 3-4 mm) kinyújtjuk.
  6. Egy tányér segítségével tortaformánkhoz illő kört vágunk. Beletesszük a forma aljába. A tortaforma széleit is körbebéleljük a tésztával.
  7. A kihűlt gyümölcsöket a serpenyőből beleöntjük a tortaformába, és elegyengetjük. Megszórjuk kevéske magozott meggyel.
  8. Egy tojásfehérjét kemény habbá verünk, és beleforgatjuk a grízes masszába. A masszát ráöntjük a gyümölcsökre, majd egy kanál segítségével elsimítjuk.
  9. A maradék tésztát összegyúrjuk, majd kinyújtjuk. Éles késsel csíkokat vágunk belőle, és berácsozzuk a torta tetejét. Ha elkészültünk, kirakjuk egész magozott meggyel.
  10. Előmelegített sütőben kb. 1 óráig sütjük. Amikor szép aranybarna kivesszük, és kihűtjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 958
elküldve: 1
receptkönyvben: 82
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
399 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rácsos almatorta, rácsos gyümölcsös torta, gyümölcsös linzertorta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

769
finomliszt 25 dkg
margarin 15 dkg
tojássárgája 2 db
cukor 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
alma 4 közepes db
körte 4 kis db
őszibarack 4 közepes db
margarin 20 g
cukor 70 g
tej 2.5 dl
búzadara 40 g
vaníliás cukor 3 csomag
tojássárgája 3 db
tojásfehérje 1 db
rum 0.5 dl
meggy 15 dkg