Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcshabos csokiburgerek

Gyümölcshabos csokiburgerek
Gyümölcshabos csokiburgerek
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a remek gyümölcshabot egy tortához készítettem, és a maradékát használtam fel ezekhez a mutatós bucikhoz. A csokikorongokat maminti art sablonnal mintáztam, akár napokkal előbb el lehet őket készíteni.

hozzávalók / 8 adag

mintás csokikorongok

eperhab

Szólj hozzá!

elkészítés

mintás csokikorongok

  1. Először írásvetítő fóliából vágjunk ki 5 cm átmérőjű köröket, ahányat szeretnénk (törékenysége miatt számoljunk rá párat, és vegyük figyelembe, hogy mindegyik bucihoz 2 db-ra van szükség). Sütőpapírra készítsük ki egymástól távol ezeket az írásvetítő fólia darabokat, és tisztítsuk meg kozmetikai vattával az ujjlenyomatoktól.
  2. Megolvasztjuk, majd temperáljuk a fehér csokoládét.
  3. Rátesszük a sablonunkat az írásvetítő fóliára, és egy spatulával határozott mozdulattal átkenjük a csokoládét a mintán, majd felhúzzuk a sablont. Így járunk el a fólia darabok felével, ha a sablon alá bement a csoki, elmossuk és eltöröljük gyorsan.
  4. Megolvasztjuk, és temperáljuk az étcsokoládét, és rákenjük a már mintás írásvetítő fólia darabokra, inkább lógjon túl a csokoládé, de legyen mindenhol, ne túl vékony rétegben. Kés segítségével felhúzzuk a fólia darabot, és egy másik tálcára áthelyezzük őket, hogy így dermedjenek meg (tipp: ha van macaron szilikon sütőlapunk, abban is készülhetnek ezek az étcsokis darabok, szabályosabbak lesznek). A nem mintás írásvetítő lapokat is bekenjük az étcsokoládéval, és áthelyezzük a tálcára.
  5. Ha megvagyunk minddel, hűtőszekrénybe helyezzük egy órára.
  6. Kivesszük őket, és finoman lehúzzuk az acetát lapokat a díszeinkről. Vigyázzunk velük, mert el tudnak törni.

eperhab

  1. Fölverjük a tejszínhabot, és felhasználásig visszatesszük a hűtőbe.
  2. Elkészítjük az eperpürét: az epret leturmixoljuk és szitán átpasszírozzuk, majd hozzáadjuk a cukrot. Csípősre melegítjük, éppen ne forrjon, de forró legyen. Hozzáadjuk az előre hideg vízbe beáztatott zselatint.
  3. Elkeverjük, majd egy tálban hozzáadjuk a joghurtot, és jól összekeverjük. Végül óvatosan alákeverjük a felvert hideg tejszínt.
  4. Hűtőben dermesztjük, majd habzsákban adagolva rányomjuk egy csokoládé korongra, és a tetejére helyezünk egy mintás korongot.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 728
elküldve: 1
receptkönyvben: 62
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

szekelyanna

Mióta szakács: 2013.03.10.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: nehéz
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

eperhabos csokikorongok, tejszínes eperhabbal töltött csokilapok, mintás csokikorong epres habbal töltve

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

240
étcsokoládé 10 dkg
fehér csokoládé 10 dkg
eper 20 dkg
joghurt 150 g
cukor 5 dkg
lapzselatin 8 db
habtejszín 150 g