Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcshabos négylapos sütemény

Gyümölcshabos négylapos sütemény
Gyümölcshabos négylapos sütemény
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család második számú kedvenc habos süteménye. (Első a részeg szelet!:-)
A receptet anyukámtól kaptam még régen. Ha jól emlékszem, ő egy szlovák (akkor csehszlovák) szakácskönyvből írta ki. Nem tudom, miért nem maradt rám a neve is, én csak "habos négylapos sütemény"-ként ismerem.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A felső laphoz

A habkrémhez

ajánlat

Mielőtt a megsült lapokat lecsúsztatnám a sütőlapról, mindig alányúlok hosszú késsel, megmozgatom előre, hogy biztosan lecsússzon, és ne törjön össze.
A habkrémbe bármilyen folyósabb lekvár jó. Sőt, el tudom képzelni friss, összetört málnával vagy pépesített eperrel is. Én eddig csak baracklekvárral próbáltam.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, és négy részre osztjuk. Pár órát hűtőben pihentetjük.
  2. Majd a tepsi hátán egyenként világosra sütjük. (Vigyázzunk, hamar megsül!)
  3. A negyediket lekenjük egy tojássárgájával (amelybe pici tejet vagy tejszínt is tehetünk).
  4. Még forrón deszkalapra csúsztatjuk (külün-külön, nem egymás tetejére rakva).
  5. Amíg a lapok hűlnek, a 6 tojásfehérjéből forróvíz fölött habot verünk a húsz deka cukorral és a kicsinyenként hozzáadott lekvárral.
  6. Ha elég kemény lett a habunk, megtölthetjük a lapokat. Legfelül természetesen a lekent diós lap van.
  7. Felvágni aznap nem szabad! Nagyon törékeny! Másnap, sőt két nap után a legfinomabb, és a legkönnyebb szeletelni.

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x30 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 988
elküldve: 0
receptkönyvben: 184
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

tekovacs

Mióta szakács: 2011.01.02.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habos négylapos szelet, barackhabos-diós sütemény

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyughatatlan8
nyughatatlan8 Sun, 2011-05-08 17:55

Szia!Megsütöttem,nagyon finom,bár a diódarabok zömében leugráltak a tetejéről.A tészta könnyen nyújtható.Kipróbálom eperrel és málnával is.Köszi a receptet!Üdv.:Éva

tekovacs
tekovacs / tekovacs Sun, 2011-05-08 19:57

Örülök, hogy sikerült és finom lett! Én is tervezem a tört eperrel vagy eperlekvárral:))

tekovacs
tekovacs / tekovacs Wed, 2011-05-04 20:38

A felső, negyedik lapot nyersen, sütés előtt megkenem a tojással és rászórom a durvára vágott diót, tehát a lappal együtt sütüm:)/különben nem is állna meg a dió a már megsült lapon utólag:))/ Finom piritott dió ize lesz. Krém, amint a képen is látható: csak a lapok között van! Ez igy érthető? :))

nyughatatlan8
nyughatatlan8 Wed, 2011-05-04 19:03

Szia tekovács!A diót a lappal együtt sütöd,vagy azt is krémmel kell kenni és úgy rá a dió?Vagy hogyan ?Nem világos nekem.Szombaton sütném a 41. osztálytalálkozómra,mert nagyon tetszik!Üdv.:Éva

1480
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
cukor 15 dkg
sütőpor 1 késhegynyi
tojássárgája 5 db
habtejszín 10 ml
tojássárgája 1 db
habtejszín 5 ml
dió 1 marék
tojásfehérje 6 db
cukor 20 dkg
sárgabaracklekvár 4 ek