Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcshabos torta limon konyhájából

Gyümölcshabos torta limon konyhájából
Gyümölcshabos torta limon konyhájából
75 perc / előkészület: 45 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem szülinapjára álmodtam meg ezt a tortát, hétköznap lévén nem volt rá sok idő. Nagy örömet szereztem vele.

A tetején a gyümölcshab ízlés szerint variálható az adott évszaknak megfelelően.

hozzávalók / 10 adag

Az alaphoz

A frangipane-hoz

A ganache-hoz

A gyümölcshabhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zabkekszet késes aprítóban porrá őröljük, majd a mikróban megolvasztott csokis vajjal elkeverjük, és egy 24 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk egyenletesen.

  2. A forma alját szorosan tekerjük körbe 3-4 réteg alufóliával. 170 fokra előmelegített sütőben 10 percig süssük, majd vegyük ki 10 percre.

  3. Közben a frangipane-t készítsük el, a lágy vajat habosítsuk ki a cukorral és a tojással, adjuk hozzá a keményítőt és a vaníliát, majd a tejszínnel krémesítsük. Simítsuk el a keksz alapon, és tegyük vissza a sütőbe kb. 20 percre.

  4. Amikor kivettük, készítsük el a ganache-t; mikróban forrósítsuk fel a tejszínt, tördeljük bele a csokit, hagyjuk állni pár percig, majd keverjük simára, és szépen kenjük el a még meleg torta tetején.

  5. A gyümölcshabhoz a választott gyümölcsöt némi cukorral, és ha illik hozzá, vaníliamagokkal tegyük egy nyeles edénybe, és főzzünk belőle sűrű szószt, majd magos gyümölcs esetén passzírozzuk át egy szitán, nem magosnál botmixerrel pürésítsük. Hagyjuk hűlni kicsit.

  6. A tejszínt verjük kemény habbá, majd a zselatint oldjuk fel 1-2 evőkanál vízben, melegítsük olvadásig, majd keverjük a gyümölcspürébe, végül adjuk hozzá óvatosan a tejszínhabot. Öntsük a tortánkra, majd egy evőkanál hátlapjával simítsuk el. Tegyük hűtőbe újabb 2-3 órára.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 176
elküldve: 1
receptkönyvben: 39
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

limon

Mióta szakács: 2013.03.27.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

keksztorta gyümölcshabbal, csokis gyümölcshabos keksztorta, réteges gyümölcshabos torta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi Tue, 2013-06-11 07:04

Szia, nagyon tetszik ez a torta. Jól értem, hogy a ganache-t csak simán rá kell önteni a meleg tornára ne kell a tejszines csokit felverni, fixalni, stb, es utána hűtőbe tenni? Mindig félek az ilyen jellegű sütiktol, hogy nem szilárdulnak meg a rétegek, itt sem folyik ki a csokis réteg?
Köszi, Andi

rózsaszín limonádé
limon / rózsaszín limonádé Tue, 2013-06-11 07:18

Igen, jól érted, összeolvasztod és ráöntöd. A csoki és tejszín aránya miatt megszilárdul, kifolyni nem fog, a tortagyűrű megfogja!!
Sok sikert hozzá!

Monica123
Monica123 Mon, 2013-06-10 14:06

ez nagyon finom lehett, biztosan kiprobalom, mert nagyon tetszik :) koszonom az otletett :)

553
zabkeksz 225 g
vaj 100 g
étcsokoládé 80 g
mandula 85 g
porcukor 85 g
vaj 70 g
tojás 1 db
habtejszín 100 g
étkezési keményítő 5 g
étcsokoládé 120 g
habtejszín 100 g
vörösáfonya 6 dkg
cukor 1 ek
zselatin 1 teáskanál
habtejszín 200 g