Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcskehely réteslappal

Gyümölcskehely réteslappal
Gyümölcskehely réteslappal
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet is Lorraine Pascal egyik alkotása ihlette. Kisebb változtatásokkal született meg az én gyümölcskelyhem.

hozzávalók / 4 adag

A tészta kehelyhez

A krémhez, töltelékhez

  • 250 g joghurt (két kicsi pohár)
  • 250 ml habtejszín (habbá verve)
  • 250 g eper (bármilyen gyümölcs jó)
  • 2 teáskanál cukor (ki mennyire édesszájú)
  • menta ízlés szerint
Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta kehelyhez

  1. A 4 réteslapból készülnek a kelyhek. 1 lapot 3 csíkra osztunk, a csíkokat is három felé.
  2. Megkenjük a kapott kockákat az olvasztott vajjal, hogy egymáshoz tapadjanak majd, és szép színük legyen.
  3. 3 kockát teszünk egymásba, de mindig elforgatva a lapokat, hogy csillag formát vagy legalábbis ágacskás formát kapjunk. A lapok egymásra helyezése során 12 kelyhet kapunk.
  4. Ezeket a vajas, ágacskás lapokat muffin sütő formába rakjuk. Ügyeljünk, hogy a réteslapok alja ne legyen vajas, mert akkor beleragad a formába. Jól belenyomkodjuk a lyukakba, kialakítjuk a kehelyformát ujjainkkal.
  5. Előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, takarékon.

A krémhez, töltelékhez

  1. Egy tálba kanalazzuk a natúr joghurtot.
  2. A gyümölcsöt (epret) megmossuk, és villával pépesítjük. Hozzáadjuk a joghurthoz.
  3. Felverjük a tejszínt, és szintén belekeverjük az epres joghurtba, ezáltal habkönnyű krémet kapunk.
  4. Cukorral, mentával ízlés szerint ízesítjük.
  5. Miután megsültek a kelyhek, hagyjuk őket kihűlni, majd púposan belekanalazzuk a keveréket. Tetejét egész gyümölcsdarabbal díszítjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 004
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Massepainy

Mióta szakács: 2014.07.02.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres joghurtos gyümölcsös kehely, muffin formában gyümölcsös kehely

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

374
réteslap 4 db
vaj 2 ek
joghurt 250 g
habtejszín 250 ml
eper 250 g
cukor 2 teáskanál
menta 0 ízlés szerint