Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcskenyér rozéban párolt körtével

Gyümölcskenyér rozéban párolt körtével
Gyümölcskenyér rozéban párolt körtével
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ELLE à table magazinban találtam ezt a receptet és muszáj volt kipróbálnom, már csak a gyönyörű fotó miatt is. Az eredetihez képest én még a körtét is megpároltam fűszeres borban, hogy még finomabb legyen és a tésztán is módosítottam egy keveset. Nem tudom, hogy az eredeti milyen, de azt bátran állíthatom, hogy ez a recept isteni!

hozzávalók / 6 adag

A körtéhez

A tésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A körtéket meghámozzuk és kicsumázzuk.
  2. A bort és a vizet egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a fűszereket és a cukrot, majd felforraljuk.
  3. Amikor lobogni kezd, alacsonyra vesszük alatta a lángot és beletesszük a körtéket.
  4. 20 percig alacsony lángon főzzük, félkeményre, majd kivesszük a körtéket és félretesszük.
  5. A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük.
  6. Hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliarúd kikapargatott belsejét, majd jól eldolgozzuk.
  7. Beletesszük a ricottát, és elkeverjük.
  8. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a mandulával, majd hozzáadjuk a keverékhez.
  9. A kenyérsütő formát sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a masszát és belenyomjuk a körtéket.
  10. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. (A végén tűpróbával ellenőrizzük, hogy mindenhol jól átsült-e.)
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 908
elküldve: 4
receptkönyvben: 89
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
351 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: szüret, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
kategória: édes süti
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Fri, 2014-09-12 23:07

Kicsit elkedvetlenit, mert en pedig egy nemet blogon talaltam egy ehhez nagyon hasonlot, ami az ötletet illeti. - Ettöl függetlenül elkeszitem, es be is küldöm... :)

Üdvözlettel, Marti

modosa
modosa / modosa Wed, 2013-11-06 10:53

Izgalmas is, szép is, hétvégén kipróbálom! Annyit fogok változtatni, hogy kihagyom a búzát és csak mandula lisztet fogok használni, hadd örüljenek a glutén érzékenyek, ha működik :) üdv, Anikó

658
körte 3 közepes db
rosé 3 dl
víz 2 dl
nádcukor 2 ek
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 5 db
csillagánizs 1 db
nádcukor 150 g
vaj 160 g
tojás 3 db
vanília 1 db
ricotta 100 g
sütőpor 1 teáskanál
finomliszt 300 g
mandulaliszt 3 evőkanál