Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcskenyér - update 1-es

Gyümölcskenyér - update 1-es
Gyümölcskenyér - update 1-es
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Reggeli előtt álltam még és a hűtőbe nézve észrevettem, hogy az eper egy picit már romlásnak indult. Gondoltam gyorsan összedobok valami kalácshoz hasonló édességet. Ez készült belőle.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Bármilyen gyümölccsel nagyon finom. Cak olyan gyümölcsöt válassz, aminek alacsony a cukortartalma. Amikor elkészült, egy kis szénhidrát csökkentett lekvárral is megkentem a tetejét. Isteni volt vele. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epreket felkockázzuk és fahéjjal megszórjuk egy picit, majd félrerakjuk.
  2. A tojásokat felverjük habosra, hozzáadjuk a sót, tejfölt, édesítőszert, majd a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Ezután jól összedolgozzuk, majd a fahéjas epreket is beleszórjuk.
  4. A tésztát egy kivajazott őzgerincformába, vagy kuglófformába öntjük.
  5. Először nagyon forró, kb. 220 fokos sütőben 5 percig sütjük, majd 180 fokon 20-25 perc alatt kész.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 047
elküldve: 1
receptkönyvben: 125
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Szandimandika

Mióta szakács: 2011.04.18.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gyümölcskenyér, epres gyümölcskenyér, gyümölcskenyér eperdarabokkal, gyümölcskenyér eperrel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

noeastar
noeastar Wed, 2011-06-15 13:59

Szia Szandimandika, az Update 1-es süteményliszt helyett lehet zabpehelylisztet használni? Olyat nem szoktál használni? Amúgy tetszenek a receptjeid, alig várom, hogy mikor lesz új...

Boribon
Boribon / Boribon Tue, 2011-06-14 02:45

Hello, gondolkodtam en is, hogy kiprobalom az alacsonyabb szenhidrattartalmu lisztet. Az ize ugyanolyan, mintha rednes lisztbol keszult volna a suti? Es az allaga?

226
finomliszt 30 dkg
sütőpor 1 tk
tejföl 2 dl
tojás 2 db
1 kk
vaj 1 ek
eper 30 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
folyékony édesítőszer 5 csepp