Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcskrémes yorkshire puding

Gyümölcskrémes yorkshire puding
Gyümölcskrémes yorkshire puding
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hallottam már a híres yorkshire pudingról, de sosem gondoltam volna, hogy ez egy olajban sült, fánk-piskóta-omlett-szerű, harapható valami, arra meg főleg nem gondoltam, hogy akár sósan is fogyasztható. Ha unatkozom, gyakran nézem Jamie Oliver YouTube csatornáját, hátha kapok valami jó ötletet, így véletlenül bukkantam rá erre a receptre. Hát, rendesen meglepődtem, hogy ez puding, de azonnal meg akartam csinálni. Mint kiderült, pofonegyszerű, szórakoztató készítmény, bár természetesen hamarabb elfogy, mint ahogy elkészül, de annyira élveztem a sütését, hogy ezentúl ez az új kedvencem. Egyszerűen csodálatos, hogy így felpuffad, és üreges lesz a belseje, úgyhogy krémmel töltött sütinek tökéletes!

hozzávalók / 4 adag

Yorkshire puding

Gyümölcskrém

Sütőzsiradék

Yorkshire puding

ajánlat

A tetejét tejszínhabbal, csokireszelékkel és hasonló finomságokkal lehet díszíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

Yorkshire puding

  1. Egy 12 részes muffinforma minden lyukába 1/4-ig egyenletesen szétosztjuk a 200 ml olajat. A sütő legalsó polcára tesszük, és 200 C°-on felmelegítjük.
  2. Közben egy nagy tálban kézi habverővel felverjük a négy tojást, majd hozzáadjuk a tejet és a lisztet. Csomómentesre keverjük, majd mehet hozzá a cukor.
  3. Ha az olaj teljesen forróvá válik (egy csepp pudinggal tesztelhetjük), csőrös kancsóba kanalazzuk a masszát. Minden mélyedésbe annyi pudingot öntünk, amennyi csurig megtölti, de vigyázzunk, hogy ne folyjon ki az olaj.
  4. A sütő aljára tegyünk egy akkora tepsit, ami teljesen kitölti, a sülés közben kifolyó olajat ez fogja majd fel. Betoljuk a sütőbe a pudingot, most már a középső polcra. 20-25 percig sütjük, közben ne nagyon nyitogassuk az ajtót, nehogy összeessenek. Odaégni nem fognak, tehát türelmesen várjuk ki a 20 percet, míg gyönyörűen felpuffadnak, és aranybarnára sülnek. Akkor jó, ha a belseje üreges, mint egy tölcsér.
  5. Amint kicsit kihűltek, fejre fordítva kiszedjük őket papírtörlőre, így minden olaj lecsöpög róluk.

Gyümölcskrém

  1. Amíg a puding a sütőben sül, épp elég időnk van a krémre. Kézi habverővel alaposan elkeverünk minden hozzávalót, a gyümölcs kivételével, egy fazékban.
  2. Kis lángon addig főzzük, míg besűrűsödik. Akkor levesszük a tűzhelyről, és elkeverjük benne az erdei gyümölcsöt.
  3. A yorkshire puding üregeibe kanalazzuk a krémet.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 495
elküldve: 1
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Fonott Kalács

Mióta szakács: 2011.02.19.
68 recept

receptjellemzők

konyha: angol
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Sült puffancs erdei gyümölcsös vaníliakrémmel, édes yorkshire pudding

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

600
tojás 4 db
tej 200 ml
finomliszt 200 g
cukor 50 g
tojás 1 db
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 300 ml
cukor 4 ek
erdei gyümölcs mix 20 dkg