Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsleves 2.

Gyümölcsleves 2.
Gyümölcsleves 2.
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a nyár és az elengedhetetlen velejárója: a gyömülcslevesek szezonja.
Ha télre is el szeretnénk tenni a nyár eme remek fogását, akkor egy kis időt áldozva magozott formában, vegyesen levesnyi adagokban lefagyaszthatjuk a meggyet és a cseresznyét. Alma meg télen is akad, nem?


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet és cseresznyét megmossuk és kimagozzuk. (A lustaságunknak annyi az ára, hogy evés közben kell a magokat köpködni...) Az almát meghámozzuk és cseresznye méretű kockákra vágjuk.
  2. Egy fazékban főni tesszük a vizet a fahéjjal, a cukorral és a sóval.
  3. Amikor felforrt, beletesszük a gyümölcsöket és a tejjel csomómentesen elkevert pudingot.
    Fél citrom levével ízesítjük és 1-2 percig együtt forraljuk. (Ennyi idő alatt a gyömölcsök is éppen megfőnek, de nem főnek szét.)
  4. A citrom másik felének levét már csak akkor keverjük bele, amikor levettük a tűzről: így az íze is belekerül az ételbe, és valamennyi vitamin is megmarad.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 115 257
elküldve: 12
receptkönyvben: 1 081
elkészítve: 71/84
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zederta
ze(n)derta / zederta Tue, 2011-06-14 11:56

kedves Éva!
átlalában nem szokott gond lenni, bár van olyan, hogy picit összekapja a habarást. de akkor is nagyon finom, max. vendégeg elé nem igazán teszem ;-)
üdv,
toma

szeva15
szeva15 Sun, 2011-06-12 19:18

Szia Toma!

A citromlé nem kapja össze-savanyítja meg a pudingos tejet?

Üdv:
Éva

oposszumka99
oposszumka99 Wed, 2011-04-27 16:09

Sziasztok!

Ha nincs itthon rúd fahéjam, akkor sima őrölt fahéjat is tehetek bele? Abból kb. mennyi kell szerintetek?
Holnap ezt (is) készíteném ebédre.
Üdv: Vera

zederta
ze(n)derta / zederta Thu, 2011-04-28 00:01

kedves Oposszumka!
igen, természetesen az örölt fahéj is jó. nagyjából 1-2 késhegynyit, mert ha sokat teszel bele, akkor "csípős" lesz az íze.
biztosan finom lesz az ebéd Nálatok! ;-)))
üdv,
toma

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-03-01 17:04

megcsináltam és tök jó lett nagyon izlett....

zederta
ze(n)derta / zederta Tue, 2011-03-01 20:03

kedves Bencsik Józsefné!
nagyon örülök, hogy ízlett a recept! további jó sütés-főzést!
üdv,
toma

Erwin
Erwin Sat, 2010-07-24 06:48

Én is elkészítettem!
Nagyon finom lett!
Köszönöm szépen!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-07-22 06:23

Még sosem csináltam vaníliapudinggal. Ma meg fogom próbálni. Egyébként én a piacon veszem a tejet. Annak a föle sosem csomósodik össze.
A habarást az alábbiak szerint kell készíteni. A lisztet előbb kevés hideg vízben elkeverni, utána hozzáadni a tejfölt. (Vízben ugyanis sokkal könnyebben keverhető el a liszt.) Kikeverés után egy kis meleg levessel felengedni, jól elkeverni, majd a langyos keveréket adni a forró levesbe. Így már nem kapja össze.

zederta
ze(n)derta / zederta Thu, 2010-07-22 11:31

kedves Izabiza!
fincsi tejecske a piacról... nincs is annál jobb! jó hidegen, óriási zsírtartalommal ;-)
köszi a javaslatot.
jó próbálkozást Neked!
üdv,
toma

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-07-22 16:45

Bizony nagyon finom. Jó sok föle van. A leszedett tejszínből vajat is csinálok. Nem szoktunk margarint használni. És akár hiszitek akár nem, nem vagyunk elhízva. Keveset eszünk, de az minőségi legyen.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-06-11 21:35

Próbáljátok a habarást tejföl helyett főzőtejszínnel, finomabb és krémesebb!

tmoni
tmoni Wed, 2010-06-02 09:10

Kedves Toma!

Köszi a választ, és a receptet. Igazából tegnap el is készítettem, megtippelve 1,5 liter vízzel. Nagyon finom lett. A párom ezt fogja hidegen ebédelni.
Szóval jól tippeltem :)

Üdv,
Móni

tmoni
tmoni Tue, 2010-06-01 18:12

Szia Zenderta!

Mennyi vizet kell felforralni a cukorral, fahéjjal, sóval?

zederta
ze(n)derta / zederta Tue, 2010-06-01 21:20

kedves Móni!
kb. 1,5-2 liter vízzel készítem. nagyon szeretem, így kis mennyiségnek neki sem kezdek ;-)
további jó sütés-főzést!
üdv,
toma

Ildibildi
Ildibildi / Ildibildi Sun, 2009-12-13 14:07

Már sokszor és sokféleképpen készítettem gyümölcslevest,de tejjel még sosem.Előszőr egy kicsit idegenkedtem tőle,de megfőztem.Megérte!!!!Sikerem volt, és ezért köszönet neked!

zederta
ze(n)derta / zederta Sun, 2009-12-13 18:59

szia Ildi!
örülök, hogy segíthettem. nekem sajna nem volt jó tapasztalatom a tejfölös habarással, ezért próbáltam ki egyszer tejjel, és ezzel sosincs gondom.
kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok!
jó főzőcskézést.
üdv,
toma

238
meggy 200 g
cseresznye 200 g
alma 2 db
citrom 1 db
fahéjrúd 2 db
cukor 2 ek
1 csipet
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 5 dl
víz 1.5 l