Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsleves földicseresznyével

Gyümölcsleves földicseresznyével
Gyümölcsleves földicseresznyével
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Télen sok vitamin kell, így nem hanyagolom a gyümölcsöt. Néha ebédre leves formájában esszük meg.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A sűrítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 liter vízben feltesszük főni a cikkekre vágott almát, és beledobjuk az áfonyát is, meg a fűszereket és a cukrot. Csipet sóval is ízesítjük, és a narancs héját belereszeljük.
  2. A földicseresznyét megmossuk alaposan, és azt is a levesbe tesszük. Az alma fő meg előbb, a többi gyümölcsnek nem kell szétfőni. Citromlével ízesítjük, mert kiemeli a színeket.
  3. A tejfölbe keverjük a tejszínt és a pudingport, majd a főzőléből kiveszünk, és összekeverjük a tejfölös keverékkel. Ehhez egy kis habverőt használunk, mert így csomómentes lesz, és behabarjuk vele a levest.
  4. 4-5 percig kevergetve főzzük még, majd levesszük a tűzhelyről. Kóstoljuk meg, és ízesítsünk még utána. Aki szereti, még citromfűvel is kínálhatja. Behűtve kínáljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 052
elküldve: 1
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes-tejfölös gyümölcsleves, hideg gyümölcsleves, tejszínes almaleves földicseresznyével

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

470
alma 3 db
áfonya 5 dkg
cseresznye 5 dkg
szegfűszeg 2 db
csillagánizs 1 db
cukor 10 dkg
fahéjrúd 1 db
narancshéj 1 narancsból nyert
citromlé 1 citromból nyert
1 csipet
víz 1 l
tejföl 2 dl
habtejszín 2 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak