Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsös - babapiskótás túrótorta

Gyümölcsös - babapiskótás túrótorta
Gyümölcsös - babapiskótás túrótorta
50 perc / előkészület: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám 90-dik születésnapjára készítettem el ezt a tortát!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tortasütő alját kibéleljük tejbe kissé megáztatott babapiskótával.
  2. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a levét. Ezt jól összekeverjük.
  3. A tejszínt keményre felverjük, a vége felé beleöntjük a zselatinfixet és pár percig még keverjük.
  4. A kikevert túróval összedolgozzuk a felvert habot. A krém felét a babapiskótára kenjük, megszórjuk valamilyen gyümölccsel, majd ismét babapiskóta és ismét krém.
  5. Fóliával letakarjuk, és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
  6. Utána a tortaformából kiemeljük, a tetejét gumicukorral kidíszítjük.
  7. Lekvárral az oldalához ragasztjuk a babapiskótát, és szalaggal átkötjük.
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 18 933
elküldve: 11
receptkönyvben: 129
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1091 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejszínes túrótorta, túrótorta babapiskótával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hinta6
hinta6 Fri, 2012-05-04 11:35

Azt szeretném kérdezni,hogy a tejbe áztatott piskótákat össze kell törgelni mielőtt a formába tesszük?Fóliával miért kell lefedni?

745
meggy 80 dkg
tej 2 dl
zselatinfix 1 csomag
tehéntúró 50 dkg
babapiskóta 20 dkg
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
citrom 1 db
habtejszín 5 dl
gumicukor 100 g