Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsös bolero torta

Gyümölcsös bolero torta
Gyümölcsös bolero torta
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Unokaöcsém ballagására készítettem el ezt a tortát.

hozzávalók / 4 adag

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Díszítéshez:

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához:

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd felváltva hozzáadjuk az olajat, tejet és a sütőporos lisztet.
  2. Óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét.
  3. Vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.

Krémhez:

  1. A pudingport a hideg tejjel összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, és sűrűre főzzük. Beletesszük a citrom levét és a reszelt héját.
  2. A tejszínhabot keményre felverjük, és a krémhez adjuk.
  3. Vízben feloldjuk a zselatint, felforraljuk, langyosra hűtjük, és a krémhez adjuk.

Tetejére:

  1. A cukrot kikeverjük a pudingporral és a boleró italporral. Felengedjük vízzel, megfőzzük, és kihűtjük.
  2. A megsült és kihűlt tésztát kivesszük a formából, rákenjük a citromkrémet, erre rá a boleró krémet, és kb. 1 órára hűtőbe tesszük.

Díszítéshez:

  1. Az epret megmossuk (a zöldjét nem vesszük le róla), és kettévágjuk, az ananászkarikákat is félbevágjuk.
  2. A torta tetejét kívülről körberakjuk kettévágott ananászkarikákkal, közéjük tesszük a félbevágott eper- és szőlőszemeket, majd tálcára tesszük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 706
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1094 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: torta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyümölcsös boleró poros torta, citromkrémes-pudingos szív alakú torta, gyümölcsös torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

eva.lacz
eva.lacz Sat, 2015-10-17 15:33

Nekem nem jött be sajnos. Szülinapra készítettem, és ha csalódás nem is volt, azért közel járt hozzá. Nem vagyok egy nagy szakács, de már eleve furcsa volt, hogy több, mint fél kiló cukor kell bele, sokalltam. A Tetejére pedig a 7 deci vízzel készített zselé nagyon sok. Valahogy íztelen és a sok cukortól (pedig még kevesebbet is tettem bele) édes lett. Érdekes, de sajnos nem pozitívan.
A gyümölcsökre, pedig tettem zselét, mert önmagába amúgy lepotyogtak volna, nem is értem, hogy itt a receptben miért nincs. Erre is készítéskor jöttem rá, így a bolerós zselén, van a gyümölcs, amin szintén zselé...

1452
tojás 4 db
cukor 20 dkg
tej 1 dl
napraforgó olaj 1 dl
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 csomag
cukor 15 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
habtejszín 3 dl
tej 3 dl
citromlé 1 teáskanál
citromhéj 1 citromból nyert
zselatin 2 ek
víz 1 dl
cukor 20 dkg
gyümölcsízű italpor 2 tasak
víz 7 dl
vaníliás pudingpor 2 tasak
eper 10 dkg
szőlő 10 dkg
ananászkonzerv 20 dkg