Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsös cannelloni

Gyümölcsös cannelloni
Gyümölcsös cannelloni
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta gondolkodtam egy ilyen gyümölcsös cannellonin. Ma aztán elkészítettem. Egy tartalmas leves mellé nagyon finom második fogás, de desszertként is tálalhatjuk. A krémbe bármilyen másik gyümölcsöt is tehetünk, csak a képzeletünk (és persze a pénztárcánk) szabhat határt. Nagyon finom, könnyen elkészíthető finomság. 10 deka 247 kalória.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A ricottát, a mascarponét, a vaníliás cukrot, a porcukrot, az egyik vaníliás pudingport és a 2 db tojást összekeverjük.
  2. A gyümölcsöket megmossuk, a szőlőt -ha magos- kimagozzuk, mindegyik gyümölcsből pár szép szemet félreteszünk a tálaláshoz, és kis darabokra vágjuk a többit, kb. áfonya méretűre.
  3. A feldarabolt gyümölcsöket belekeverjük a ricottás-mascarponés krémbe.
  4. Egy lábosba beleöntünk a tejből 4 dl-t, és a 2 dl főzőtejszínt.
  5. A maradék 1 dl tejben kikeverjük a másik pudingport, és a 4 dkg kristálycukrot.
  6. A tejet tűzre tesszük, és ha felforrt belekeverjük a cukros pudingport. 1-2 perc alatt besűrítjük, persze annyira nem lesz sűrű, mint egy puding.
  7. A felét, ahogy elkészül, egy tepsi aljára kenjük. A cannelloni tésztákat megtöltjük a gyümölcsös-mascarponés krémmel. Ha kicsit kifolyik, az nem baj (én is a tepsi felett töltöttem őket, az alsó lyukat befogva a tenyeremmel). Ha már az összeset belesorakoztattuk a tepsibe, rásimítjuk a maradék vaníliás pudingot.
  8. Lefedjük alufóliával, és 200 fokos sütőben 20-25 percet sütjük. Ezután megszórjuk a mandulalapokkal, és még kb. 10 percig sütjük, de már nem fedjük le.
  9. Melegen-hidegen nagyon finom. A félretett gyümölcsökkel díszítve tálaljuk. Ha valaki úgy gondolja, még tejszínhabot is tehet a tetejére tálalásnál.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x37 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 083
elküldve: 1
receptkönyvben: 33
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos-mascarponekrémmel töltött cannelloni, édes gyümölcsös cannelloni, sütőben sült olasz tészta édes krémmel és gyümölccsel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

718
cannelloni 25 dkg
ricotta 25 dkg
mascarpone 25 dkg
vaníliás pudingpor 2 tasak
főzőtejszín 2 dl
porcukor 10 dkg
cukor 4 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
málna 10 dkg
eper 10 dkg
áfonya 10 dkg
szőlő 10 dkg
tej 4 dl
tojás 2 db
mandulapehely 3 dkg