Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsös csirke gyümölcsszószban

Gyümölcsös csirke gyümölcsszószban
Gyümölcsös csirke gyümölcsszószban
70 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Korábban rendeltem egy kifőzdéből "részeges csirke" néven egy nagyon finom ételt. Megpróbáltam valami hasonlót összehozni itthon.

hozzávalók / 4 adag

Gyümölccsel töltött csirke

Gyümölcsszósz

Szólj hozzá!

elkészítés

Gyümölccsel töltött csirke

  1. A konzerveket kinyitjuk, a levet összegyűjtjük egy edénybe és félretesszük. Az ananászkarikákat is és a barackokat is félbevágjuk. A csirkemellet könnyen tölthető szeletekre vágjuk. A sajtból annyi kis szeletkét vágunk, ahány szelet csirkénk van, a maradék sajtot lereszeljük.
  2. Kiklopfoljuk a csirke szeleteket, majd sózzuk, borsozzuk. A szeletek egyik felébe helyezünk egy fél ananászt, rá egy darab aszalt szilvát, egy szeletke sajtot, majd egy fél barackot. A húsokat felgöngyöljük, a két végüket hústűk vagy fogvájók segítségével rögzítjük. Alufóliába csomagoljuk darabonként a tekercseket, és lobogó vízben 10 percig főzzük őket.
  3. A húsokról eltávolítjuk a fóliát, hagyjuk őket kicsit hűlni, majd kihúzzuk belőlük a hústűket/fogvájókat. Olajozott tepsibe elhelyezzük a hústekercseinket. 1-1 kanálnyi gyümölcsöntetet locsolunk a húsokra, majd megszórjuk őket kevés reszelt sajttal. A maradék sajtot a tepsiben elosztjuk, erre kis tejet öntünk, majd a megmaradt aszalt szilvát is elrendezzük a tepsiben.
  4. 180-200 fokon, kb. 30 perc alatt készre sütjük az ételünket. Akkor jó, ha enyhén megpirult a sajt a csirkék tetején.
  5. Tetszés szerinti körettel, öntettel gazdagon meglocsolva fogyasztjuk.

Gyümölcsszósz

  1. Míg főnek a csirke tekercseink, elkészítjük a gyümölcsmártást. Az összegyűjtött konzervleveket egy serpenyőbe öntjük, egy kis vízzel elkeverjük a pudingport. A megmaradt barackot és ananászt felszeleteljük.
  2. A gyümölcslét felforraljuk, egy kis forró lével még felöntjük a pudingos vizünket, majd ezt a keveréket beleöntjük a forró gyümölcslébe. Folyamatos keverés mellett felforraljuk, vigyázzunk, nehogy lekapjon. Ha felforrt, levesszük a gázról és belekeverjük a feldarabolt gyümölcsöket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 930
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

NaNiAn

Mióta szakács: 2012.07.07.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gyupagyümölcs csirke, sült csirkeszeletek gyümölccsel töltve, barackos-ananászos-szilvás sült csirkeszeletek

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

619
csirkemell filé 1 db
ananászkonzerv 300 g
barackkonzerv 300 g
aszalt szilva 200 g
trappista sajt 250 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tej 50 ml
ananászkonzerv 200 g
barackkonzerv 200 g
pudingpor 1 tasak
víz 50 ml