Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsös csirkemell pataki tálban

Gyümölcsös csirkemell pataki tálban
Gyümölcsös csirkemell pataki tálban
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pénteken kaptam egy szép nagy ananászt. Pont kapóra jött, mert valami trópusi gyümölcsös-csirkés ételt akartam főzni hétvégén. Szombaton sikerült mellé egy jó érett mangót is beszereznem, és így semmi akadálya nem volt, hogy vasárnap kitaláljam és megfőzzem ezt az ételt. :) Olyan jól sikerült, hogy a blogomba és ide is feltöltöttem a receptjét. :D

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretnek krumplipürét csináltam hozzá friss, apróra vágott kápia paprika darabkákkal.
 
A narancsos olívaolajjal helyett nyugodtan lehet simát is használni, de ha van otthon narancsos, akkor érdemes inkább azt választani, mert pikáns ízt ad a húsnak.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket megmossuk és felkockázzuk.
  2. A pataki tál alját bekenjük olívaolajjal. A csirkekockákat belehalmozzuk, sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk kakukkfűvel és fahéjjal, majd jól összekeverjük. A tetejét is meglocsoljuk narancsos olívaolajjal.
  3. A sütőt begyújtjuk(a pataki tálat nem kell áztatni használat előtt, de hideg sütőbe kell tenni, nehogy a hirtelen hőmérséklet-változás hatására megrepedjen), és alacsony lángon kezdjük sütni a húst, letakarás nélkül. Közben időnként megkeverjük.
  4. Mikor a húskockák kifehéredtek, felöntjük a borral (ennek íze annyira nem érvényesült a narancsos olaj mellett, ezért nyugodtan helyettesíthető vízzel is), és tovább pároljuk.
  5. Közben megpucoljuk az ananászt és a mangót, és felkockázzuk.
  6. Amint a hús félpuhára főtt, hozzáadjuk a gyümölcsöket, és alufóliával lefedve pároljuk tovább. Időnként megkeverjük - az ananász bőséges levet enged, ebben puhul a hús.
  7. Amikor már majdnem jó a hús, levesszük a tálról a fóliát, és közepes lángra véve a sütőt, elpárologtatjuk róla a felesleges levet. Amikor a lé java része eltűnt és a hús is szépen megpirult, elzárjuk a gázt, és csukott sütőajtó mellett hagyjuk a tálat szép lassan lehűlni.
  8. A szőlőszemeket megmossuk és félbevágjuk, majd a kész étel tetejére szórjuk őket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 031
elküldve: 1
receptkönyvben: 13
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

hisztimiszti

Mióta szakács: 2014.02.23.
2 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: római tál receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ananászos csirke, mangós hús

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

542
csirkemell filé 100 dkg
ananász 1 db
mangó 1 közepes db
szőlő 15 dkg
fehérbor 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
fahéj 0 ízlés szerint
olívaolaj 6 ek