Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsös-eperpudingos torta

Gyümölcsös-eperpudingos torta
Gyümölcsös-eperpudingos torta
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Iker fiúknak készítettem ezt a tortát. Már többször megsütöttem tepsiben ezt a receptet, gondoltam kipróbálom milyen tortaként. Nem csalódtam benne. Ugyanezzel az arányokkal készült a tepsis is. A lehűtött tortát körbevágjuk a formában nagyon óvatosan, mert nekem sikerült kissé megtépázni az oldalát, így kicsi krémmel körbekentem. Sajnos a felirat nem lett a legszebb. Új módszerrel próbálkoztam, és csak úgy ömlött ki a tejszín, így lettek a betűk ilyen cirkalmasak.:) Gondolkodtam, nem ciki-e így feltenni a képet, de a torta receptje igazán megéri. Bocsi, ha valaki szépérzékét megzavartam!

A recept a tiszakécskei Pauk Emesétől származik, köszönet érte.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A pudinghoz

A tetejére

ajánlat

Bármikor ha vendégek jönnek, és egy gyors gyümölcsös tortára van szükségünk.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Piskóta: Egy tortaformát kikenünk és lisztezünk. A sütőt előmelegítjük.
  2. Egy keverőtálba tesszük a szétválasztjuk fehérjéket, és robotgéppel elkezdjük felverni a sóval és citromlével.
  3. Ha már kezd szépen keményedni, kanalanként belekeverjük a cukrot. Addig verjük, amíg a cukor serceg, majd a tojássárgákat egyenként belekeverjük.
  4. A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd a masszába keverjük.
  5. A szépen kikevert masszát beleöntjük a tortaformába, és szépen elegyengetjük.
  6. Mivel középen feljön egy kicsit, húzzuk a masszát a forma szélére, majd tegyük a sütőbe kb. 20 percre.
  7. Ha nagyon barnulna, tegyünk rá sütőpapírt. Tűpróbával ellenőrizzük.
  8. A formában hagyjuk, közben elkészítjük előírás szerint a pudingot, és még melegen ráöntjük a piskótára.
  9. Ha a puding megdermedt, elrendezzük rajta a gyümölcsöket.
  10. Elkészítjük a tortazselét, és ráöntjük a gyümölcsökre, majd betesszük a hűtőbe.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 677
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyümölcstorta, eperpudingos torta, pudingos gyümölcstorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

431
tojás 7 db
cukor 7 ek
finomliszt 7 evőkanál
sütőpor 1 csomag
1 csipet
citromlé 5 csepp
epres pudingpor 2 tasak
cukor 10 dkg
tej 1 l
málna 15 dkg
piros ribizli 5 dkg
tortazselé 1 csomag