Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsös fagylaltkehely másképp

Gyümölcsös fagylaltkehely másképp
Gyümölcsös fagylaltkehely másképp
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lányommal vasárnapi ebédet készítettünk. A bevásárláskor született meg ennek a receptnek az ötlete, nálunk nagy sikert aratott.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A választott gyümölcs függvényében a csurgatott csokoládé helyett használhatunk különböző gyümölcsszirupokat is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mascarpone sajtba belereszeljük a megmosott lime, citrom, és narancshéjat.
  2. Belereszeljük a csokoládé felét, hozzáadjuk a citrusok levét. Kóstoljuk, ha szükséges, ízesítsük egy kevés cukorral.
  3. A kekszet törjük tetszőleges darabokra, és keverjük össze a krémmel, majd tegyük hűtőszekrénybe.
  4. Készítsünk grillázst. A mogyorót pirítsuk meg egy serpenyőben, majd keverjük össze olvasztott cukorral. Ha kész, tegyük kivajazott edénybe, vagy tányérra, akkor nem ragad le, ha kihűlt.
  5. Egy gyorsforraló edénybe tegyük bele a maradék cukrot (kb. 2 ek), öntsünk hozzá tejszínt, majd a csokoládé másik felét törjük apró darabokra, és tegyük azokat is bele. Kis lángon időnként kevergetve főzzük addig, amíg homogén csokoládé masszát kapunk. Felhasználásig vegyük le a tűzről.
  6. Amennyiben a grillázs kihűlt, törjük össze, majd botmixerrel daráljuk le. Ízlés dolga, én akkor szeretem, ha szabálytalan "kristályokat" kapok, így nem használom a botmixert túl sokáig.
  7. Az előkészületekkel végeztünk, állítsuk össze a desszertünket.
  8. Tetszőleges desszertes kehelybe (vagy akár pohárba) tegyünk fagylaltos kanállal (ennek hiányában bármilyen kanállal) egy kanál krémet, egy kanál fagylaltot, egy fakanál segítségével csurgassuk rá az olvasztott csokoládét, majd szórjuk meg a grillázzsal, tetejére pedig tegyünk tetszőleges gyümölcsöt (jelen esetben málnát).
  9. Tálaljuk azonnal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 294
elküldve: 0
receptkönyvben: 138
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: fagyikehely
hasonló kategóriák: gyümölcsfagyi, parfé, fagyitorta, karamellfagyi, sorbet, házi fagyi, vaníliafagyi

egyéb elnevezések

mascarponekrémes fagyikehely

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bubu46
Bubu46 Fri, 2013-08-09 12:47

Örülök, hogy rátaláltam erre az összeállításra - holnap ezt kapják a vendégek 40 fokban.Annyit változtatok, hogy muffin formát (papír)kikentem olvasztott csokival, ha megszilárdult lehántottam a papírt - no ebbe halmozom a málnát- ez van középen a mascarpone halmon, majd fagyi, stb.Köszi az ötletet - bár most látom cc. 3 éve nem járt itt senki...

laraed
Edit / laraed Thu, 2010-08-26 10:58

Hát ez szuper lehet ! Kipróbálás listába kerül a recept. Üdv Edit

914
mascarpone 50 dkg
narancs 2 db
citrom 1 db
lime 1 db
étcsokoládé 10 dkg
habtejszín 1 dl
cukor 10 dkg
földimogyoró 5 dkg
keksz 25 dkg
vanília fagylalt 30 dkg
málna 20 dkg