Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsös gyümölcstea-zselé

Gyümölcsös gyümölcstea-zselé
Gyümölcsös gyümölcstea-zselé
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna valami könnyű gyümölcskocsonyát készíteni, de nem volt otthon se szörp, se gyümölcslé, se zseléfix, így születtett az ötlet, hogy mi lenne, ha gyümölcsteával és étkezési zselatinnal készíteném el.  Az ötlet bevált, és hamarosan a család kedvence lett :).

Természetesen bármilyen gyümölcsből elkészíthető, azonban a legfinomabb ízhatás elérése végett érdemes a teához harmonizáló gyümölcsöt választani. Ízesíthetjük különböző fűszerekkel is. Kreativitásunknak csak a képzelet szabhat határt... :)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ha édesítőszerrel készítjük, cukorbetegeknek és diétázóknak is ideális nasi lehet.

Tipp: Étkezési zselatinnál a mennyiség meghatározásánál 1 deci folyadékhoz 2 csapott tk zselatinport veszünk, ez alapján tetszés szerint változtatható a  zselé mennyisége.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 2 liter vízből és 6 db fűszeres gyümölcstea filterből (lehet szálas vagy bolti tea is) teát készítünk, tetszés szerint ízesítjük, öt percig állni hagyjuk.
  2. Az elkészített, még meleg teába feloldjuk a 2 csomag zselatint. Hozzáadjuk a gyümölcsöket, és felforraljuk.
  3. Poharakba töltjük, és 4-5 órára hűtőbe rakjuk, míg a zselé megdermed.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 179
elküldve: 0
receptkönyvben: 97
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Singa

Mióta szakács: 2011.10.08.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szeva50
Szeva / Szeva50 Wed, 2011-10-19 14:41

Csak praktikus tanácsként jegyzem meg, hogy a zselatinnal való forralással vigyázni kell, mert kicsapódhat, és elveszti a kocsonyásító hatását. Én a forralás végén tenném hozzá a zselatint, mert úgyis elég nagy a hőmérséklet, és hűléskor alakul ki a "kocsonya". Üdv: Éva

62
erdei gyümölcs mix 50 dkg
zselatin 40 g
cukor 1 ek
szegfűszeg 5 db
fahéj 0.5 tk
gyümölcstea 20 dl