Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsös jégsaláta

Gyümölcsös jégsaláta
Gyümölcsös jégsaláta
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A dresszinghez keverhetünk 1-2 ek. joghurtot is. A salátát gazdagíthatjuk vékony csíkokra vágott sajttal.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A salátát megtisztítjuk, négybe vágjuk, megmossuk, majd darabokra vágjuk.
  2. A narancsokat meghámozzuk úgy, hogy a vékony fehér héjat is levágjuk. Utána a narancsokat kifilézzük, azaz a gerezdeket elválasztó vékony hártya mentén éles késsel bevágunk, és a gyümölcshúst óvatosan kiemeljük. A filéket kettévágjuk.
  3. Az almát megmossuk, négybe vágjuk, a magházát kivágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
  4. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
  5. A citromlevet elkeverjük a mustárral, hozzákeverjük a kétféle hagymát, a petrezselymet, kakukkfüvet és az olajat. Sóval, borssal ízesítjük.
  6. A dresszinget a salátára öntjük, és jól összekavarjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 712
elküldve: 6
receptkönyvben: 51
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

Gyümölcsös jégcsapsaláta, zöldfűszeres jégsaláta gyümölcsökkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

163
jégsaláta 1 közepes fej
alma 1 db
narancs 2 db
lila hagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
citromlé 4 ek
mustár 1 teáskanál
olívaolaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0.5 tk
petrezselyem 1 ek