Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsös-kakaós kevert szelet

Gyümölcsös-kakaós kevert szelet
Gyümölcsös-kakaós kevert szelet
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édességre vágytam, sütifélére...de valami nagyon egyszerűre, amivel nincs macera....volt itthon néhány szem maradék gyümölcs, így kombináltam egy kicsit :)…..az eredmény isteni lett....

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először mindent előkészítünk, ami szükséges. Egy 18x28x5 cm nagyságú tepsit kibélelünk sütőpapírral, egy tálba kimérjük a lisztet, beleszórjuk a sütőport, fahéjat, kakaót, jól összekavarjuk.
  2. Egy másik, nagyobb tálban - amiben majd kényelmesen elfér az egész massza - a tojásokat a csipet sóval, s a mikróban felolvasztott, de nem meleg (nem kell teljesen felolvasztani, csak híg legyen) zsírral kikavarjuk, majd ezzel a porcukrot is. Ekkor kapcsoljuk be a sütőt 170 fokra, alsó-felső állásban, mire összeállítjuk a süteményt, előmelegszik.
  3. Az előbbi masszához hozzáöntjük a lisztes keveréket, s a tejet apránként adagolva hozzá (annyit majd részletekben, hogy egynemű, önthető legyen, de nem híg) simára, egyenletesre kavarjuk. Közben az aromákat is kavarjuk bele alaposan.
  4. A gyümölcsöket meghámozzuk, a baracknak is lehúzzuk a héját, magokat, magházakat eltávolítjuk, s feldaraboljuk őket. Az almát kis darabokra (először cikkekre, aztán a cikkeket apró darabokra), máris a masszába, s jól összekavarjuk. A barackot csak cikkekre szeleteljük, félretesszük egy pillanatra.
  5. Az almával elkavart masszát az előkészített tepsibe öntjük, elegyengetjük szépen, a tetejére, kissé benyomva, a barackgerezdeket helyezzük, szépen sorban, a vékonyabb felét a süteménybe. A tetejét jól megszórjuk a színes dekorcukorral, s mehet is a sütőbe!
  6. Körülbelül 30-40 perc alatt sül meg, de 30 percnél végezzünk tűpróbát! (Minden sütés sütőfüggő!) Ha megsült, hagyjuk kihűlni.
  7. Ha kihűlt, emeljük ki papírostól a süteményt, tegyük egy megfelelő nagyságú tálcára, a széleiről húzzuk le a sütőpapírt, a sütemény tetejére tegyünk egy másik megfelelő nagyságú tálcát, fordítsuk meg ügyesen - nehogy kiessen a finomság :) -, húzzuk le az aljáról is a papírt, most a végleges tálcát tegyük rá (értelemszerűen az aljára), s fordítsuk vissza, most már "meghámozva", eredeti állásába! :)
  8. Nem marad más hátra, tetszőlegesen felszeletelhetjük! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Érdemes, egyszerű, de nagyon finom!
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18x28x5 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 749
elküldve: 5
receptkönyvben: 31
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós kevert, gyümölcsös süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

686
tojás 2 db
porcukor 25 dkg
sertészsír 1 ek
2 csipet
finomliszt 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 evőkanál
sütőpor 1 csomag
fahéj 1 teáskanál
tej 1.5 dl
rum 1 ek
vaníliaaroma 1 teáskanál
alma 2 közepes db
őszibarack 3 közepes db
cukorgyöngy 2 ek