Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsös kocka

Gyümölcsös kocka
Gyümölcsös kocka
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ahogy hűvösödik az idő, kétségtelenül több édességre vágyunk. Ugyanakkor a sok cukor nem csak nem egészséges, hanem a derekunk körvonalát sem kíméli. Ezért is érdemes alacsony szénhidráttartalmú desszerteket készítenünk, amelyek tökéletesek a hétvégi ebéd után, de akkor is, ha csak rágcsálnánk valamit - és még bűntudatot sem kell éreznünk közben.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Áztassuk be egy éjszakára a sárgabarackot annyi vízbe, hogy éppen ellepje.
  2. Másnap melegítsük elő a sütőt 200 fokra (gázsütőnél 6-os fokozat). Vajazzunk ki egy 23 cm-es, négyzet alakú sütőformát. Öntsük a sárgabarackot és az áztatóvizet is egy lábosba, és alacsony hőmérsékleten főzzük 5 percig, vagy amíg meg nem puhul. Szűrjük le, és turmixoljuk simára.
  3. Öntsük át egy nagyobb edénybe, adjuk hozzá az olajat. Keverjük hozzá a mazsolát, zabpelyhet, a citrom héját és a sót. Simítsuk el az előkészített tepsibe, és süssük 40-45 percig, vagy amíg megszilárdul. A tepsiben hagyjuk kihűlni, utána szeleteljük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 35 696
elküldve: 17
receptkönyvben: 638
elkészítve: 23/23
Facebookon megjelent: -

szakács

TV Paprika

Mióta szakács: 2014.04.02.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogyókúra: AB0 diéta – A vércsoport
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zabos kocka, aszalt gyümölcsös szelet

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tündércafat
tündércafat Tue, 2014-10-21 20:05

Miközben csináltam, azon gondolkodtam, hogy ha leöntöm a főzővizet a barackról pépesítés előtt, mi fogja összetartani a többi hozzávalót. Úgyhogy nem öntöttem le, és még így is nagyon száraz, morzsás masszát kaptam. Legközelebb megpróbálom lekvárral.

Bévi48
mamuka / Bévi48 Fri, 2014-10-17 14:03

Ha az aszalt sárgabarackot megfőzöm és leturmixolom simára,akkor ezzel az erővel szerintem egy sűrű sárgabarack lekvár is megteszi...Vagy tévedek??

Boribon
Boribon / Boribon Sat, 2014-10-18 00:58

A lekvarban rentegeg hozzaadott cukor van, az aszalt barackos megoldasban semennyi. A bevezeto szerint ez alacsony szenhidrattartalmu suti lenne, ami persze messze nem igaz, de lekvarral aztan meg az illuzio sincs meg.

terranova56
terranova56 Sat, 2014-10-18 13:45

Tudom, hogy igazad van, DE, én befőttet, lekvárt édesítőszerrel teszek el, csak kalóriamentes üdítőt iszom, azt mondják mérgező, én 15 éve csinálom, lehet már nincs sok hátra. A szüleim 85 évesek 10 éve már csak ők is így csinálják. Egyébként az sem mindegy, hogy 300 froncsiért 6 kg cukornak megfelelő édesítőszert kapok, persze nem mindegy a mellékíz miatt a minőség, de hozzá lehet szokni. Reklám de Aldi, Lidl szinte íztelen, meg kell próbálni

Bévi48
mamuka / Bévi48 Sat, 2014-10-18 13:10

Évente főzök sárgabarackból és egyéb gyümölcsökből lekvárt/dzsemet cukor nélkül. Erre gondoltam,amikor a hozzászólásomat írtam. Ha túl savanyú a gyümölcs amit befőzök,valamilyen édesítőszerrel édesítem.

258
aszalt sárgabarack 200 g
napraforgó olaj 2 ek
mazsola 180 g
zabpehely 100 g
citromhéj 1 citromból nyert
kardamom 0.5 tk
1 csipet