Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsös kosárka Noémi konyhájából

Gyümölcsös kosárka Noémi konyhájából
Gyümölcsös kosárka Noémi konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megkívántam a sütit, de nem tudtam, mit készítsek. Kinyitottam a receptes füzetet, és különböző sütirecepteket válogattam össze, és ez lett belőle. 

hozzávalók / 6 adag

tészta

krém

tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejből és a 3 evőkanál lisztből sűrű krémet főzünk. Ha kész, félrerakjuk hűlni.
  2. Egy külön edényben pedig kikeverjük (csomómentesre) a 125 g margarint, 125 g porcukrot és a vaníliás cukrot.
  3. A kihűlt krémet és a margarinos krémet kikeverjük csomómentesre.
  4. Elkészítjük a tésztát. A 10 dkg szobahőmérsékletű margarint, az 5 dkg porcukrot, a tojást, a 20 dkg lisztet és a sütőport kézzel összegyúrjuk.
  5. A tésztával megtöltjük a kosárkaformákat, és a 175 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  6. A megsült kosárkákat megvárjuk, míg kihűlnek, majd megtöltjük krémmel, és gyümölcsöt rakunk a tetejére (én szőlőt és nektarint raktam rá).
  7. Pár órára a hűtőbe rakjuk, és végül tálaljuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 692
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Noémi 15

Mióta szakács: 2018.07.17.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

főzött krémes kosár

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

601
finomliszt 20 dkg
sütőmargarin 10 dkg
porcukor 5 dkg
tojás 1 db
sütőpor 1 kávéskanál
tej 3 dl
finomliszt 3 evőkanál
margarin 125 g
porcukor 125 g
vaníliás cukor 1 csomag
szőlő 15 dkg
nektarin 1 db