Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsös-mascarponés kocka

Gyümölcsös-mascarponés kocka
Gyümölcsös-mascarponés kocka
80 perc / előkészület: 45 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Isteni üdítő, mégis tartalmas nyári sütemény.

A csokitetőt természetesen tortabevonós módszerrel vagy vajas-kakaós megoldással is lehet csinálni, de én annyira tökéletesnek gondolom a sárga papírtasakost, hogy annál jobbat még nem találtam, mert nem lesz kopogós, hanem jó kis nyúlós, selymes, fényes állaga van napokig, és nincs mű íze sem.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémes-gyümölcsös tetőhöz

A csokoládé öntethez

ajánlat

Viszonylag drága süti, de látványosan tálalható, vendégeknek is szuper. A gyümölcsök arányát  és összetételét szabadon lehet variálni. Én elég nagy adagban írtam a receptet, de nyugodtan lehet mindent felezni, ha nem akarunk ekkorát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a vajat felolvasztjuk mikróban, összekeverjük a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a csipet sóval.
  2. Beledolgozzuk a tojásokat, majd robotgéppel több részletben a lisztet, a kakaót és a sütőport.
  3. Egy jó nagy, sütőpapírozott tepsibe vagy sütőlapra öntjük, hogy elég lapos legyen (ha túl magas/vastag a tészta, fojtóssá válhat, mert eltolódik a krém-gyümölcs-tészta arány).
  4. Előmelegített sütőben megsütjük, majd félretesszük hűlni.
  5. Míg hűl, elkészítjük a krémet: összekeverjük a mascarponét, a túrót, a 18 dkg porcukrot, a vaníliát, a citromot és a habbá vert tejszínt.
  6. A teljesen kihűlt tésztát tálcára fektetjük, és rásimítjuk a krémet.
  7. Megszórjuk a gyümölcsökkel (a barackot apró darabokra vágva), és fél órára hűtőbe tesszük.
  8. Addig elkészítjük a csokiöntetet: a port a porcukorral egy kis lábasba szórjuk, felöntjük a tejjel, és kézi habverővel folyamatosan kevergetve, 5 perc alatt felfőzzük.
  9. Tálaláskor meglocsoljuk a sütiszeletet a csokival.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x45 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 800
elküldve: 11
receptkönyvben: 201
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Sütőtök89

Mióta szakács: 2012.06.13.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémes kocka, gyümölcsös sütemény, mascarponés édesség

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Elkepestö Schütötök
Kaddu-Laḍḍu / Elkepestö Schütötök Sun, 2014-02-09 05:09

Na idehallgass, te másik kabaktermés! :-D A szegedi A Cappella cukrászda gyümölcsös-tejtermékes sütijeit (gyümölcsös-túrós szelet, gyümölcsös-joghurtos szelet, erdei joghurtos szelet, firenzei túrós, rizskrémes-gyümölcsös kocka) juttatja eszembe ez a recepted, azoknak is mindig kakaós a tésztájuk. Istenem, mennyit jártam arra a helyre, amíg még sok tantárgyam volt az egyetemen és lent laktam...Felébresztetted bennem a nosztalgiát. Örök kedvenccé vált nálam a gyümölcs-tejtermék-csoki triÁSZ (sic!) az A Cappella hatására. És most megtalálom ezt a receptet...Már tudom, mivel ünnepeljem meg, ha megkapom a diplomámat.

öregnémber
öregnémber Sat, 2012-08-04 12:35

Gondolom a 30 dkg kakaópor elírás lehet.... amúgy gyönyörű, ínycsiklandó :)))))

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Sat, 2012-08-04 14:53

Nem, nem elírás! :) Ez elég nagy adag, mint említettem, szóval le lehet felezni, ha valaki nem akar ennyit készíteni.

1577
vaj 25 dkg
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
tojás 7 db
finomliszt 35 dkg
sütőpor 0.5 csomag
cukrozatlan kakaópor 30 dkg
mascarpone 1000 g
tehéntúró 500 g
citromhéj 2 citromból nyert
citromlé 3 csepp
porcukor 18 dkg
vaníliaaroma 3 kávéskanál
erdei gyümölcs mix 100 dkg
őszibarack konzerv 840 g
habtejszín 2 dl
porcukor 4 ek
csokoládé 36 g
tej 3 dl