Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsös-mascarponés kosarak

Gyümölcsös-mascarponés kosarak
Gyümölcsös-mascarponés kosarak
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha valaki tanácstalan lenne a kosárkák megtöltésével kapcsolatosan, íme egy mascarponés változat. (A BBC GoodFood honlapján található recept alapján készült.)

hozzávalók / 6 adag

A kosárkákhoz

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mascarponét a tejjel habosra keverjük és hozzáadjuk a citromkémet (lemon curd). 
  2. A cukrot és a vizet egy kis lábasban addig melegítjük, míg a cukor felolvad és szirupot nem kapunk. A tűzről levéve a bogyós gyümölcsöket beleforgatjuk a szirupba, vigyázva, nehogy összetörjenek.
  3. A kosárkákba kanalazzuk a mascarpone krémet és elosztjuk a tetejükre a gyümölcsöt. A lábas aljában maradt gyümölcsös sziruppal meglocsoljuk mindegyiket. Azonnal kínáljuk. (Ha sokáig áll így, akkor a kosarak tésztája túlzottan lágy lesz.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 49 785
elküldve: 3
receptkönyvben: 327
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: olasz
adag: 6 főre
fogás: desszert

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-07-03 23:52

Nagyon finom sütike!!!=)a problémám az volt vele h tnp éjjel készitettem el és mára tulságosan lágy állagura puhult lehet sok vajat tettem bele vagy én nm tom...de az ize...hát ez is az a tipikus még még még csak még 1et süti:P

285
cukor 50 g
vaj 50 g
makadámdió 50 g
mascarpone 125 g
tej 3 ek
lemon curd 2 ek
erdei gyümölcs mix 100 g
cukor 3 ek
víz 1.5 ek