Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsös muffin alaprecept lilisz konyhájából

Gyümölcsös muffin alaprecept lilisz konyhájából
Gyümölcsös muffin alaprecept lilisz konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a muffint, natúr, díszítve, mindenhogy. Gondolom, nem vagyok egyedül. Megosztanám az általam ismert legkönnyebb és legeredményesebb receptet, ami ismerős lehet a bögrés sütik világából, de eszközöltem rajta apró változásokat, ahogy szerintem finomabb, könnyedebb. Ha muffinnal szeretném meglepni a családot, csak ezt készítem. Bárhogy variálható, nagyon egyszerű, nagyon gyors és isteni finom.

Jól hangzik, ugye?

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Bárkinek, bárhol, bármikor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 150 fokra. Egy átlagos kefires poharat fogunk mérőeszköznek használni, de nem a kefir kerül a tésztába.
  2. A tojásokat, a cukrot és vaníliás cukrot összekeverjük egy tálban, a lisztet és a sütőport egy másikban.
  3. Elkezdjük önteni a lisztet a cukros tojáshoz, pár mozdulattal átforgatjuk. Ahogy adagoljuk a lisztet, érezni fogjuk, hogy szilárdul a tészta, ha morzsolódni kezd, tegyünk hozzá zsiradékot vagy tejet (lehetőleg ne egyszerre, és mielőtt hozzáadjuk vagy az egyiket, vagy a másikat, dolgozzuk el, amit előzőleg beletettünk). Elképzelhető, hogy nem kell majd az egész pohár olaj és tej, ha úgy érezzük, megfelelő a massza állaga, ne tegyük bele az egészet, különben olajos vagy folyós lesz.
  4. Könnyed állagú tésztát kell kapjunk, gazdagíthatjuk gyümölccsel, csokoládéval stb. (most szeder és kék áfonya került bele nálam).
  5. Kibélelünk muffin papírral egy 12 db-os muffin sütőt, a köztes részeket kikenjük margarinnal, és teletöltjük a kosárkákat a tésztával. Erre azért van szükség, mert szép nagyra meg fognak nőni a sütik, és ha nem kennénk ki a sütőt, hozzáragadna a felületéhez, majd eltörne.
  6. 20 percig sütjük 150 fokon, alsó-felső beállítással, az utolsó 10 percre 190 fokra állítjuk, hogy kicsit megpiruljon a muffinok teteje. Várhatóan 16 darab muffin készül el.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 214
elküldve: 1
receptkönyvben: 11
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

lilisz

Mióta szakács: 2015.12.05.
1 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

A legkönnyebb és legfinomabb muffin alaprecept, szedres-áfonyás muffin, cupcake, gyümölcsös alap muffin

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

698
tojás 4 db
cukor 2 bögre
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
finomliszt 3 bögre
tej 175 ml
napraforgó olaj 175 ml
szeder 20 dkg
áfonya 20 dkg