Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsös palacsintalepény

Gyümölcsös palacsintalepény
Gyümölcsös palacsintalepény
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami könnyed és finom desszert kellett. Ez az elegáns palacsinta lett az, amit most szezonnak megfelelőn eperrel készítettem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A vaj helyett margarint is használhatunk, nem rontja el. Ez a desszert bármilyen gyümölccsel, vegyesen is nagyon finom, sőt úgy az igazi!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjéket a sóval kemény, majd 25 g porcukorral tömör habbá verjük.
  2. A vajat habosra keverjük a maradék 25 g porcukorral, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat. Apránként hozzáadjuk a lisztet és a tejet is, végül a tojáshabot is hozzákeverjük.
  3. Teflonserpenyőben felolvasztunk 0.5 kk vajat, belesimítjuk a massza 1/4 részét, és mérsékelt tűzön addig sütjük, amíg az alja kissé megpirul, a teteje viszont lágy és rezgős marad.
  4. Tányérra csúsztatjuk, és melegen tartjuk. A masszából további 3 palacsintát sütünk úgy, hogy előtte mindig felforrósítunk 0.5 kk vajat.
  5. Tálaláskor megrakjuk az apróra vágott gyümölcsökkel, félbehajtjuk, és ízlés szerint megszórjuk porcukorral.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 544
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1190 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres palacsinta, gyümölcsös palacsinta, vajon sült palacsinta eperrel töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

376
tojás 5 db
1 csipet
porcukor 50 g
vaj 50 g
finomliszt 50 g
tej 2.5 dl
vaj 1 ek
eper 600 g