Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsös pite Eszti konyhájából

Gyümölcsös pite Eszti konyhájából
Gyümölcsös pite Eszti konyhájából
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Svájcban wähe a gyümölcsös pite neve. Rebarbara, cseresznye, erdei gyümölcs, almaszeletek, sárgabarack, azaz szinte bármi kerülhet a tetejére. Tízóraira, uzsonnára, kávéhoz eszik, és amilyen finom és kedvelt, olyan egyszerű is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzácsomagolt sütőpapírral együtt leterítjük a 28-32 cm átmérőjű formába a leveles- vagy süteménytésztát, és a fölösleges sütőpapírt levágjuk, a tészta szélét eligazgatjuk.
  2. A darált mandulával meghintjük az alapot, erre szórjuk a gyümölcsöt (vagy rakjuk körbe pl az almaszeleteket).
  3. A tejszínt a tojással és a cukrokkal egy tálban jól elkeverjük, majd körben az egész tetejére öntjük, hogy mindenhova egyenletesen jusson.
  4. 190°C-on 40 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28-32 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 384
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

hoEszti

Mióta szakács: 2014.05.04.
3 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, tízórai, uzsonna
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
receptverseny: Judafest 2. receptverseny
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: svájci
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

wähe, svájci gyümölcsös pite, mandulás-gyümölcsös pite kész süteménytésztából

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

607
omlós tészta 25 dkg
mandula 15 g
habtejszín 2.5 dl
tojás 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 50 g
erdei gyümölcs mix 30 dkg