Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsös Red Velvet Cake

Gyümölcsös Red Velvet Cake
Gyümölcsös Red Velvet Cake
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Red velvet avagy vörös bársony torta bogyós gyümölcsökkel.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához (23-24 cm-es tortaformához)

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra.
  2. Egy nagy keverőtálban összekeverjük a torta száraz hozzávalóit, vagyis a lisztet, cukrot, sót és a sütőport, egy másik keverőtálban pedig alaposan elvegyítjük a tojásokat, tejfölt, étolajat, vanília esszenciát és a piros ételfestéket.
  3. A nedves összetevőkhöz több lépésben hozzáadjuk a száraz összetevőket, és robotgéppel egyneművé keverjük a tésztát.
  4. Ezután sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába öntjük, majd párszor jó erőteljesen hozzáverjük a konyhapulthoz, hogy távozzanak a belsejéből a légbuborékok.
  5. Az előmelegedett sütőben kb. 30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy a belseje is teljesen átsült-e.
  6. Hagyjuk teljesen kihűlni a formában, és közben elkészítjük a vajkrémet: a szobahőmérsékletű vajat és a porcukrot addig keverjük a robotgéppel, míg egészen kifehéredik, majd hozzáadjuk a vaníliát és a krémsajtot, és további 5 percig keverjük a robotgéppel, amíg teljesen el nem vegyül benne. Felhasználás előtt 5 percre a hűtőbe tesszük, hogy kissé összeálljon, de még könnyen kenhető legyen.
  7. Miután a torta teljesen kihűlt, egy éles késsel félbevágjuk, úgy, hogy először a kést végigvezetjük a torta külső körívén, és óvatosan haladunk befelé, hogy egyenesen vágjunk. Ha szükséges, a torta felpúposodott tetejét is egyenesre vágjuk a késsel.
  8. Hogy minél szebb legyen a végeredmény, a torta tetejét megfordítjuk, és ezt tesszük a tortatál aljára, majd megkenjük 4-5 evőkanál bogyós gyümölcslekvárral, végül a vajkrém 1/3 részével, és beborítjuk a torta másik felével.
  9. A maradék krém felét egy kenőkéssel felkenjük a torta külsejére, folyamatosan forgatva azt, hogy egyenletesen kerüljön mindenhová a krémből.
  10. Ezután 15 percre a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen rajta a krém, és könnyebben felvihessük a második réteget.
  11. A második réteget tetszőlegesen: rusztikusan vagy egyenletesen – ki hogy szereti – felvisszük a tortára, majd ráhalmozzuk a tetejére a gyümölcsöket, és felhasználásig hűtőben tároljuk.
  12. Fogyasztás előtt érdemes 15-20 perccel kivenni a hűtőből, hogy kissé kiengedjen, és a lehető legbársonyosabb legyen a tésztája.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 814
elküldve: 6
receptkönyvben: 194
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

bebicsirke

Mióta szakács: 2013.07.26.
1 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

bársony torta, vörös krémes torta, bogyós gyümölcs torta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sipireny
sipireny Mon, 2014-05-12 22:07

Kedves bebicsirke, nekem csak 26 cm-es torta formám van. Ehez a formához is elegendőek az arányok, vagy kellene növeljem őket.....? (gondolom akkor nagyon alacsony lenne a torta....). Üdv!

bebicsirke
bebicsirke / bebicsirke Mon, 2014-11-17 23:38

Szia sipireny, ne haragudj, hogy csak most válaszolok, 1 héttel a kérdésed érkezése előtt született a kisfiam, és biztosan elkerülte a figyelmemet az értesítés az üzenetedről! Közben megcsináltad már a tortát? Szerintem érdemes egy kicsit, úgy kb. 30%-kal növelned a mennyiségeket (a lisztet pl. 35 dkg-ról 50-re is emelheted akár), hogy ahogy írod is, ne legyen nagyon lapos a tortád. De minél nagyobb a torta, annál nehezebb félbevágni, úgyhogy inkább süsd ki két adagban - így egyrészt gyorsabban is megsülnek a rétegek, másrészt nem fog széttöredezni, amikor félbevágod, és a végeredmény még szebb lesz! Remélem segítettem!

kisszunyi
kisszunyi / kisszunyi Mon, 2013-10-07 15:58

A vaj Nálad vaj, vagy margarin? Mert úgy tapasztalom, hogy sokaknál egykutya, jobb megkérdezni:)

bebicsirke
bebicsirke / bebicsirke Mon, 2013-10-07 16:13

Szia kisszunyi! Mindig igazi vajat használok! Tudom, hogy nem annyira egészséges, de szerintem néha belefér, ráadásul az ilyen vajkrémes tortáknál óriási ízbeli különbség is van a vaj és a margarin között. Ha bele kell sütni a süteménybe, akkor ritkán használok margarint is, de a krémekhez a vaj az igazi! :)

Erikiri
Erikiri Sat, 2013-10-05 23:18

Kedves Bébicsirke!
Ma a kis(?)fiam 13. szülinapjára vörös bársony tortát sütöttem a recepted alapján. A családom több tagja is azt mondta, hogy ilyen finomat még nem evett. Nagy sikerélmény volt! Köszönöm! Üdv Kr.

bebicsirke
bebicsirke / bebicsirke Mon, 2013-10-07 16:08

Kedves Erikiri, nagyon örülök, hogy ekkora sikered volt vele és mindenkinek ennyire ízlett! :)) Köszönöm a leveledet, nagyon feldobta a napomat! :) Utólag boldog szülinapot a "kis"fiadnak! :)

1430
finomliszt 35 dkg
cukor 25 dkg
1 kávéskanál
sütőpor 1 kk
tojás 3 db
napraforgó olaj 3 dl
tejföl 2.5 dl
vanília kivonat 1 ek
ételfesték 6 kávéskanál
krémsajt 25 dkg
vaj 20 dkg
porcukor 25 dkg
vanília kivonat 1 kávéskanál
lekvár/ dzsem 5 ek
piros ribizli 10 dkg
szeder 10 dkg