Eszter érkezett hozzánk látogatóba, s meg szerettem volna lepni egy kis érdekességgel. Úgy gondoltam, felhívom a "telefonos segítségemet" :) legkedvesebb unokaöcsémet. Jó döntés volt, hiszen Elice, ki Indonéz származású, persze tudott valami izgalmasat ajánlani, mint mindig. (Remélem Eszter sem bánta a választásomat :)) Ezt a desszertet így hát Elice elmondása alapján készítettem. Természetesen távol-keleten elterjedt, népszerű desszertről van szó, s biztosan ahány ház, annyiféleképpen készítik. Finom langyosan is, ezt télidőben javasolom, de finom hidegen, ezt érdemes a nyári melegben fogyasztani. Lehet sago-gyöngyöket is használni, ezt a sago palma belsejéből készítik, de ugyanilyen módon elkészíthető. Elice trópusi gyümölcsöket javasolt hozzá leginkább, de ezekből csak banánt és kivit tudtam beszerezni, de gondoltam az eperrel nem követek el nagy hibát... Ha van idő mindent beszerezni, finom hozzá az ananász, licsi, papaja, s tulajdonképpen mindenféle hasonló gyümölcs. Mivel lisztet-tejet nem tartalmaz, liszt- és tejérzékenyek is fogyaszthatják. A pálmacukrot érdemes kipróbálni, nagyon finom, különleges íze van, ahogy a kókusztejjel elkeveredik. :) A képen rózsaszínű a puding, ezt a színt a fehér gyöngyök közé kevert néhány színes gyöngy adta, de létezik teljesen átlátszó változat, zöld, meg ki tudja még milyen, a lényegen nem változtat. A gyöngyök mérete is lehet többféle, az sem okoz gondot, ugyanazt az eredményt kapjuk.
Hozzászólások (23)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. május 8-án kiemeltük cikkünkben: 14 habkönnyű desszertkrém házilag
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2016. június 21-én kiemeltük cikkünkben: 23 krémes házi puding, ami sokkal finomabb, mint a bolti zacskós
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2016. február 7-én kiemeltük cikkünkben: Heti menü: a kínai újév jegyében
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. január 22-én kiemeltük cikkünkben: Gluténmentes pudingok tápiókából
Üdvözlettel, NoSalty
????????
ÓÓÓ bocsánat kedves polki! Későn vettem észre a hsz-edet! Nem ismerem azt a receptet, amit mondasz, de megpróbálok utánajárni, bár mostanában kevés időm akad, így nem biztos, hogy márol holnapra sikerül! Bocsánat még egyszer! A legjobbakat: Mrs Smith
Szia!
Nagyon-nagyon guszti, biztos ki fogom próbálni!!
Kérdezném, ha van külföldi ismerősöd, akkor esetleg tudnál-e egy olyan receptet, hogy kókusztejleves tápiókával?
Wasabi étteremben ettem és isteni volt, de nem találok hozzá receptet:((
Köszi előre is!!
Kedves Smith family
Nagyon köszi a receptet. Egy-egy zacskó tápióka és sago várja a megfelelő receptet, hogy felhasználódjon
Egy étteremben volt szerencsém sago pudingot enni, ájulat volt az élmény!!! Reprodukálni kb 5-ször futottam már neki, kezdve a tasakon található recepttel, ami ehetetlen volt!!!
Majd most....
Köszi még egyszer, ki fogom próbálni. A fotóhoz külön gratulálok!!! Étvágygerjesztő.
Kedves goedeburg! Nagyon köszönjük a dícséretet!:))) De most nagyon fogok izgulni, mert nem hiszem, hogy egy étteremmel versenyre tudunk kelni! Remélem, azért nem okozunk csalódást. Kíváncsi leszek, mi lesz az eredmény! A legjobbakat: Mrs Smith
Hűha!Nem nevezhetnék én is be?:)Gyönyörű!
Köszi kedves Csato!:))) A legjobbakat: Mrs Smith
Hujjuj, ez durva cucc volt.
Igen, kb dugig lehet magad enni vele. Talán még annál is tovább. Már ha van ilyen. :-D
Nagyon ízlett!
Köszönöm! :-)
:)))) Drága Eszterem, aranyos vagy! Pedig izgultam, hogy mi lesz a véleményed! Puszi! Mrs Smith
Kedves Smithék!
Ez valami csodálatos íz és színvilág ! A recept könyvemben várja, hogy kipróbáljam.
Minden jót kívánok! Anci
Kedves Anci! Köszönjük! aztán ha egyszer sort kerítesz rá, kíváncsi leszek!:) A legjobbakat: Mrs Smith
Hajaj kedves Smithék, ez kérem megint gyönyörű! Ha megsúgjátok Évinek a tápiókagyöngy lelőhelyet, bizisten nekiesek én is :)
:))) Köszi Nóra! Örülök, hogy így gondolod! A fenti hsz-ben a lelőhelyek megtalálhtók!:) Kíváncsi leszek, hogy ízlik! Puszi: Mrs Smith
Filmekben hallottam, erről a tápióka pudingról. Nagyon "izgi".
Ki fogom próbálni. De azért tudsz valamit mondani, hogy milyen ízre lehet számítani?
Vagy semmihez nem hasonlít?
Üdv. Icu
Kedves Mislenbaba! :))) Kb. 0-íze van. Semleges, víz íz...mint a zselé. Ezért a többi "cucc" lesz az, ami ízt ad neki. Meg jópofa az a kis kocsonyás gömböcskehalom ami benne van. Azért lehet még variálni szerintem, amint írtam limelével, vagy lehet majd édesíteni is stb, de szerettem volna felrakni azt a változatot, amit Elice készít. Szerintem finom, kellemes desszert. Én dugig ettem magam!:)) A legjobbakat: Mrs Smith
Nagyon izgalmas kis desszert!
Azt szeretném megkérdezni, hogy tápiókagyöngyöt hol lehet beszerezni?
üdv:
Évi
Kedves Evi.76! Tápiókagyöngy kapható az Ázsia bt-ben, biztos egyéb keleti boltokban is (Szép kis India, Ázsia center, József Attila piac). Nem néztem bioboltokban, lehet, hogy ott is van. Örülök, hogy tetszik, próbáld ki bátran! A legjobbakat: Mrs Smith
Ez gyönyörű, kedves Mrs. Smith! És képzeld, van pálmacukrom Eszternek hála! :-))) Puszi: Gabi
Köszi kedves Gabi!:))) Bízom benne, hogy a többit is beszerzed, s egyszer kipróbálod!:)) Puszi: Mrs Smith