Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsös tiramisu dorcus konyhájából

Gyümölcsös tiramisu dorcus konyhájából
Gyümölcsös tiramisu dorcus konyhájából
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyu névnapjára akartam sütni valami olyat, amit még nem csináltunk, de ő már rég kinézte magának, hogy szeretné megsütni. Megnéztem a gépén, miket mentett el magának, gondoltam gyorsan összedobom neki, mire hazajön a munkából. Persze csak olyan recepteket mentett el magának, amiket órákig kell készíteni, 4 krémes tésztás, 6 tojásos piskótás, felfőzött krém és stb, stb. Na mondom "Húúúhaaa". Nem, mintha nem tudnám megcsinálni, de nem akartam egész délután a konyhában sürgölődni. Ekkor jutott eszembe az epermisu. A tiramisut szereti, az epret szereti, hát rossz ember nem lehet! :) Végül nem epermisu lett, hanem a saját ötleteim alapján kiegészített erdeimisu.

hozzávalók / 6 adag

Szirup:
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl víz
  • 1 citrom leve és héja

Krém:

  • 20 dkg fehér csoki
  • olaj
  • 1 tk mandulaaroma
  • 450 g (fagyasztott) erdei gyümölcs keverék (meggy, szeder, málna, eper, áfonya)
  • 25 dkg mascarpone
  • 2,5 dl habtejszín

Plusz:

ajánlat

Bármilyen más friss vagy fagyasztott gyümölcsből finom lehet, tessék kísérletezni! 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot felöntjük a vízzel, közepes lángon elkezdjük melegíteni annyira, hogy megolvadjon a cukor. Levesszük a tűzről, és belereszeljük a citrom héját, belecsavarjuk a levét. Hagyjuk hűlni.
  2. Közben gőz fölött a csokit egy kis olajjal elkezdjük olvasztani.
  3. A felengedett gyümölcskeveréket vagy friss gyümölcsöket botmixerrel pürésítjük.
  4. A tejszínt robotgéppel -magas fokozaton- keményre habosítjuk.
  5. A mascarponét egy tálba tesszük, hozzáadjuk a mandulaaromát, a gyümölcspürét, a felolvasztott fehér csokit és a habtejszínt, majd fakanállal összeforgatjuk.
  6. Fogunk egy kerek tortaformát vagy üvegedényt. A babapiskótákat pár pillanatra a cukros keverékbe mártjuk, majd a tál alján egymás mellé rendezgetjük úgy, hogy teljesen kitöltse azt. Most erre jöhet a krém fele, majd a félbevágott eprek felét is hozzászórjuk. Jöhet megint egy réteg mártogatott piskóta, majd a krém maradéka, és végül szépen sorba rendezzük az epreket a tetején.
  7. Pár órára hűtőbe tesszük, és fogyaszthatjuk is.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 389
elküldve: 5
receptkönyvben: 64
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

dorcus89

Mióta szakács: 2012.06.27.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epermisu, erdeimisu, tiramisu, erdei gyümölcsös tiramisu, gyümölcsös torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!