Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsös túrófelfújt

Gyümölcsös túrófelfújt
Gyümölcsös túrófelfújt
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Annyi másikhoz hasonlóan ez a remek recept is Ízbolygó blogjáról származik. Ő ribizlivel és szederrel készítette, de a poszt júliusban született - így ez a verzió az otthon havas, itt, Angliában csak hideg márciusban nem játszott. (Tekintettel arra, hogy környezettudatos módon nem veszünk Dél-Amerikából importált javakat, hiába csalogatnak a nyári ízek.) Én tehát naranccsal, almával és szőlővel készítettem. Kinézetre nem vetekedhet a bogyósok rikító pirosával, de ízre ez sem panaszkodhat. Főként a túrós rész vett le a lábamról, hihetetlenül könnyű és habos. Azért teljesen nem szakadhattam el az eredeti koncepciótól: a színhatást és az ízkombinációt is gazdagítja egy kis piros lekvár, a képen feketeribizli mosolyog.


hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Finom lehet szilvával, eperrel, meggyel is, amikor épp azoknak van szezonja.
Akár aszalt gyümölcsökkel is lehet próbálkozni.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (mindenképp forrónak kell lennie, mikor a felfújt bekerül).
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat habosra keverjük a cukrokkal.
  3. Hozzámixeljük az áttört túrót és a pudingport.
  4. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  5. Először egy kanálnyi habbal fellazítjuk a túrós krémet, majd az összes felvert fehérjét óvatosan beleforgatjuk.
  6. Vajjal kikent hőálló tálba öntjük, tetejét megszórjuk idénygyümölccsel, és kicsit bele is nyomkodjuk őket.
  7. A forró sütőbe tesszük, 45 percig sütjük. Az ajtót lehetőleg ne nyitogassuk (bár ez nem összeesős felfújt, úgyhogy akkor sem történik tragédia).

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x30x5 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 34 652
elküldve: 6
receptkönyvben: 898
elkészítve: 8/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrófelfújt gyümölccsel

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

perigord
perigord Sun, 2013-09-15 15:29

Nahát, évek óta sütögetek ilyesmit, már recept is készült belőle? Fordítva szoktam meg...:)

libaláb
libaláb Mon, 2012-09-03 22:43

Belevágtam, ricottával készítettem, mert nálunk csak ez van, de így is nagyon finom lett, picit emlékeztetett a jó öreg vaníliás krémtúróra, amit gyermekkorom óta nem ettem, így egy kis nosztalgia is került a vacsora mellé :) Köszönet a receptért.

Ancsocska
Ancsocska / Ancsocska Mon, 2012-04-02 23:59

Hahó!

Egyszerű kérdésem van: angliában milyen néven kapsz igazi túrót? Én már próbáltam vagy öt féle hasonlót, de mindegyik túl híg volt és nem lehetett rendesen használni.

durcs
Durcsó / durcs Tue, 2012-04-03 09:01

A nagyobb Tesco-kban lehet kapni quark-ot, ilyen kis műanyag dobozban van 25 dkg-s kiszerelésben, nekem az működött!

Durcsó

szeag
Sz. Ági / szeag Mon, 2012-04-02 17:22

Bocs az értetlenkedésért, úgy látszik mindenkinek egyértelmű volt, csak nekem nem: mekkora formában kell ezt sütni? Rendes kis felfújtformákban? De akkor hány forma kell hozzá? Vagy egy nagyban? De a képen egyadagos a süti...

durcs
Durcsó / durcs Mon, 2012-04-02 17:52

Kedves szeag, ha vannak kis szufléformáid, abban is lehet sütni, de egy nagy jénai is megteszi, a képen úgy lett kivágva belőle a kis kör. Üdv, Durcsó

Neola
Neola Sat, 2012-03-10 23:38

Szia! Ha a cukrot édesítőporral helyettesíteném és vaníliacukor helyett vaníliaaromát használnék, akkor szerinted kikerekedhet belőle egy épkézláb és finom felfújt? Többször is írtátok, hogy ez nem az egyszerű kategória, ezért nem vagyok biztos benne, hogy így is működne a recept. Szerinted/szerintetek? Köszi :)

durcs
Durcsó / durcs Sun, 2012-03-11 12:07

Kedves Neola, szerintem ezen ne aggódj, az édesítőpor meg az aroma biztos nem fog rontani rajta :) Azon nem fog múlni, hogy felfúvódik-e. Annyira egyébként nem nehéz ám, csak kicsit szerencsejáték, hogy épp sikerül-e, de biztos, hogy mindenképp finom lesz! Azért szerintem kósolgasd, hogy mennyire édes a portól, mert lehet, hogy az jobban édesít.
Üdv, Durcsó

Neola
Neola Sun, 2012-03-11 12:24

Köszi Durcsó, mindenképp kipróbálom így és majd jelentem az eredményt ;) Igen, kóstolgatom rendszeresen, mert másképp édesít teljesen. :)

Neola
Neola Mon, 2012-04-09 15:50

Kedves Durcsó!
Zseniális ez a süti, imádom!! Light túróval és édesítőszerrel, a tetejére pedig almával és eperrel csináltam (plusz öcsémnek csokidarabokkal néhány darabot). Szilikon muffinsütőben sült, majd letakartam több réteg konyharuhával, amíg kihűlt (hogy ne essen addig sem össze) és a végeredmény: isteni finom, könnyű, nem túl édes csoda diétás süti!!!
Köszi a receptet!
Üdv, Neola

Simon Ibolya
Simon Ibolya Sun, 2012-01-22 16:25

Köszi a választ,az biztos hogy nagyon finom volt!Még megprobálom máskor is,lehet hogy akkor jobban fog sikerülni!Üdv.Ibolya

Simon Ibolya
Simon Ibolya Sat, 2012-01-21 17:46

Sziasztok!valaki mondja meg,hogy mit nem csináltam jól,mert az én sütim összeesett mikor kivettem a sütőböl és tömött lett!!Köszi előre is!

durcs
Durcsó / durcs Sat, 2012-01-21 17:52

Kedves Ibolya, az az igazság, hogy a felfújt elég rizikós műfaj - lehet, hogy mindent jól csináltál, csak éppen így sikerült, talán a sütő miatt vagy valami. Egyébként ha szép lassan hagyjuk kihűlni , mondjuk a kikapcsolt sütőben, akkor kisebb a valószínűsége, hogy nagyon összeesik. Meg az is előfordulhat, hogy a tojásfehérje-habbal volt valami gond. De mondom, ez sajnos ilyen, gyakran még a profiknak sem sikerül... De azért lehet nagyon finom! Üdv, Durcsó

timi sz
timi sz / timi sz Tue, 2011-04-12 16:49

Elkészítettem meggyel a tetején és 2 vaníliás pudingpor helyett egy vaníliásat és egy epreset tettem bele(mivel csak ez volt itthon :P) és így is nagyon finom lett. Köszönöm a receptet!

osztriga
OsztriGa / osztriga Sat, 2010-07-24 16:20

Ma megcsináltam....majdnem mindent máshogyan csináltam, mert hajlamos vagyok felületesen elolvasni a recepteket :)...szóval: az első tévesztésem az az volt, hogy habár csak fele mennyiségű túróm volt itthon, mégis 4 tojást ütöttem fel. Amikor ezt észrevettem, már késő volt, így aztán hagytam, gondoltam, majd csak alakul a dolog. A pudingból azonban már nem tettem bele kettőt. Aztán végül valamiért én felfújtos formákra gondoltam a hőálló tálként, így külön kis tálakba öntöttem, az amúgy is kevesebb és lazább tésztát. De a lényeg: ezt a receptet így sem lehetett elrontani. Finom lett, bár én jóval kevesebb ideig sütöttem, legközelebb még kevesebbig fogom, hogy kicsit inkább lazább maradjon a végén. És mivel nálunk semmilyen túrós tésztát nem lehet mazsola nélkül sütni, ezért azt is szórtam bele, meg egy kis szeletelt mandulát. Tetejére szilvát tettem. Finom süti, mindenkinek ajánlom!! Köszönet a receptért!

Bundi Katalin
Bundi Katalin Thu, 2010-05-06 16:09

 Ma elkészítettem ezt a sütit és mindenkinek ízlett! Málnával és meggyel , engem lenyügözött. Köszi szépen!

mesi
mesi Fri, 2010-04-09 18:28

Elkészítettem ezt a csodát!!! Én epret, málnát és áfonyát tettem a tetejére.
Mennyei volt!!!!!! Köszönöm!!!!!!!

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2010-03-19 16:00

Hogy miért nem jött elöbb ez a recept!? :-p
Pont most használtam el a túrómat - kínomban, mert igazából semmihez nem volt kedvem. Na szép.
De legközelebb ezt csinálom meg! :-)
Ès gyönyörü a kép.

durcs
Durcsó / durcs Fri, 2010-03-19 19:05

Hahó!
Annyira jól esik, hogy mindig ilyen kedveseket írsz, tényleg. :) Köszi!
Amúgy már feltöltöttem egy másik túrósat is (szintén Ízbolygó...), ami szerintem még ennél is finomabb, csak még nem került ki a falra. Szóval várj addig a túróval, aztán dönts, melyiket próbálod ki először. ;)
Addig is jó hétvégét!
Durcs

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2010-03-19 19:49

Félreértés ne essék, nem hízelgek én kérem szépen. Száraz tényeket közlök. :-)
Amit írok, azt mind magadnak köszönd.
Azért írok ilyenek, mert bizony mindig olyan jó kis recepteket teszel fel. Pont olyanokat, amik kedvemre valók.
Ès ezt szeretem elmondani, mert így legalább tudom, hogy ott a mosoly az arcodon, amikor olvasod. Simán megéri. Hátha a következö is ilyen finom lesz. Vagy még finomabb. :-p
Neked is jó hétvégét!
Eszter

412
tojás 4 db
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tehéntúró 75 dkg
vaníliás pudingpor 2 tasak
1 csipet
meggy 40 dkg
vaj 1 ek