Gyümölcsös-túrós keksztorta fehércsokival recept

Gyümölcsös-túrós keksztorta fehércsokival
Gyümölcsös-túrós keksztorta fehércsokival
40 perc / előkészület: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nővérem és a párom szinte azonos napon ünnepli a születésnapját; Nekik készítettem ezt a sütés nélküli friss, nyári tortát. 

hozzávalók / 6 adag

A kekszes alaphoz

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Más gyümölcsökkel is finom lehet!

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sütés nélküli friss nyári torta, keksz alapú túrótorta, ribizlis tejszínes túrótorta sütés nélkül
Szólj hozzá!

elkészítés

A kekszes alap

  1. A kekszet és a diót ledaráljuk, hozzámorzsoljuk a vajat, majd összedolgozzuk. Adhatunk hozzá egy kevés tejet, hogy jobban összeálljon.
  2. Vajazzuk ki egy 22 cm-es kapcsos tortaforma alját, majd egyengessük el benne a kekszes alapot.
  3. Vízgőz felett olvasszuk fel a fehér csokoládét, majd óvatosan simítsuk el a keksz tetején, és tegyük a hűtőbe dermedni.

A krém

  1. Villával törjük össze a túrót, adjuk hozzá a citrom reszelt héját és a porcukrot.
  2. A habtejszínt kemény habbá verjük, egy csomag habfixáló hozzáadásával.
  3. A túrót, a kész tejszínt és a ribizlit kézi habverővel óvatosan összekeverjük, majd a kekszalapra simítjuk, és hűtőbe tesszük.

A díszítés

  1. Tálalás előtt a torta tetejét málnaszemekkel és mentalevelekkel díszítjük.
  • tepsi mérete: 22 cm
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 2 885
elküldve: 2
receptkönyvben: 43
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Narancshéj

Mióta szakács: 2012.10.25.
20 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

649