Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Befőttpuding keményítővel mikróban

Befőttpuding keményítővel mikróban
Befőttpuding keményítővel mikróban
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagylány tavaly finom őszibarackbefőttet készített, és mivel lassan itt a barackszezon, meg kellene enni. Ilyen helyzetben mi más az, amit egy férj elkészíteni merészel (és tud)? Hát persze, hogy a puding. Sikerült, hála az Úrnak, közmegelégedésre elfogyott néhány óra alatt. Ezért közreadom a receptet. A maga teljes pompájában nem tudtam lefotózni, mert amíg elővettem a gépezetet, már eltűnt belőle egy negyed. A díszítésen a fekete gömböckék mélyhűtött Otelló szőlőszemek, amiket a feleségem tett el tavaly, és desszertként kínál bonbon helyett azóta is, nagy sikerrel.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Ha diabetikus befőttel vagy házi fruktózos-édesítős kompóttal készítjük, cukorbetegeknek is jó. Ha kukoricakeményítőt használunk, lisztérzékenyek is ehetik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A befőttet beleöntjük abba az edénybe, amiben a pudingot majd megfőzzük, és tálaljuk.
  2. Merülő mixerrel rövid ideig megdolgozzuk, hogy kis gyümölcsdarabok is maradjanak benne, ne legyen püré az egész.
  3. Hozzáöntjük a tej nagyobb részét.
  4. Megkóstoljuk, édesítjük ízlés szerint.
  5. Hozzákeverjük a citromlevet, a citromhéjat és a vaníliaaromát, ismét megkóstoljuk, és igazítunk az ízeken.
  6. A tej kisebb részében simára keverjük a keményítőt, majd elegyítjük az egészet.
  7. A mikróban mennyiségtől függően 12-15 percig főzzük. Félidőben az edényről levesszük a fedőt, megkeverjük a pudingot, majd fedő nélkül tovább főzzük, de most már nem a legmagasabb fokozaton.
  8. Hozzáöntjük a rumot, elegyítjük.
  9. Ha a puding már nem nagyon meleg, hűtőben tartjuk néhány óráig.
  10. Díszítjük, tálaljuk.
  • tepsi mérete: 25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 325
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

musicus2

Mióta szakács: 2012.08.19.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes krém
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mikrós gyümölcspuding, gyümölcspuding pudingpor nélkül, mikrópuding gyümölccsel, puding befőttből mikróban, mikrós puding befőttből, mikrópuding befőttből, befőttes mikrópuding, kompótpuding mikróban, mikrópuding keményítővel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

25
barackbefőtt 25 dkg
tej 1.25 dl
étkezési keményítő 2 dkg
édesítőszer 1 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
vaníliaaroma 1 teáskanál
rum 1 ek