Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsrizs 3.

Gyümölcsrizs 3.
Gyümölcsrizs 3.
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, nálunk általában nem tudja megvárni az egy éjszaka hűtőzést, hamarabb elfogy:)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 2 dl vízben tesszük fel főzni a rizst, pici csipet sót teszünk hozzá. Amikor magába szívta  a vizet, hozzáadjuk a tejet, a vajat meg a vaníliás cukrot. Puhára főzzük, majd lehűtjük.
  2. 3-4 dl Hulala tejszínből habot készítünk.
  3. A kész tejszín 3/4 részét a lehűlt rizsbe keverjük, a többit majd a díszítésre használjuk. 1/2 kg friss gyümölcsöt előkészítünk, és rétegezve rakjuk a rizsbe.
  4. Rizzsel kezdünk, rá gyümölcs. A rétegezést gyümölccsel fejezzük be, és tejszínnel díszítjük.
  5. 1-2 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 266
elküldve: 2
receptkönyvben: 296
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Mióta szakács: 1970.01.01.
recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyümölcsös-rizses pohárdesszert, gyümölcsös tejberizs, tejberizs gyümölccsel, gyümölcsrizs Hulalával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-03-01 17:50

Basszus, nem is írtátok a receptbe, hogy a cukrot mikor kell beletenni... frankón ki is maradt. :(

zeret
zeret Tue, 2011-02-22 13:29

még nem próbáltam,de gondlom nagyon finom lehet ,köszi.-

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-08-27 16:04

Mondjuk, már így ránézésre is gondolom, miért fogy el olyan gyorsan ez a szépség!!!Köszi a receptet!Elraktározva!Éva-Anyóca

211
rizs 15 dkg
tej 5 dl
víz 2 dl
cukor 5 dkg
vaj 2 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
növényi habtejszín 4 ml
eper 20 dkg