Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcssaláta narancslével és tejszínhabbal

Gyümölcssaláta narancslével és tejszínhabbal
Gyümölcssaláta narancslével és tejszínhabbal
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt az ősz, bár még elég jó idő van, de gondoltam, nem árt felkészülni vitaminokkal a közelgő hideg, borús hónapokra. A piacon most még mindent lehet kapni, így készítettem egy vitaminbombát.

hozzávalók / 4 adag

A salátához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A narancsot kifilézzük. (Azaz úgy hámozzuk meg, hogy a fehér réteget is levágjuk róla, és a belső hártyák közül kimetszük a gyümölcshúst.) Ami a kezünkbe marad azt kinyomjuk, ez lesz a gyümölcslé a salátánkba. A mandarint is meghámozzuk. Ha nagyon vastag a hártyája, akkor ezt is kifilézzük. Ha vékony, akkor gerezdekre szedjük. Mindezt egy mélyebb salátás tálba tesszük.
  2. A banánt meghámozzuk, és karikára vágjuk, és beletesszük a tálba.
  3. Az almát, körtét, őszibarackot megmossuk, és kimagozzuk. Felvágjuk kisebb kockákra, és mehet a tálba.
  4. A szőlőt megmossuk, leszemezzük, és ez is mehet a tálba.
  5. A málnát óvatosan leöblítjük, az epret megmossuk, kicsumázzuk. A málnát egészben, az eperszemeket félbevágva tesszük a tálba. Összekeverjük, lehetőleg fa keverőkanállal.
  6. A tejszínt felverjük a cukorral, a mentaleveleket leöblítjük.
  7. Kis tálkákba szedjük, a tejszínhabbal és a mentallevelekkel díszítve tálaljuk. Ha előtte a hűtőben egy kicsit lehűtjük, az még kellemesebbé teszi, és az ízek is jobban összeérnek.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 880
elküldve: 3
receptkönyvben: 27
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vegyes gyümisali, tejszínes gyümölcssaláta, gyümölcsök hulalával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

274
narancs 2 db
mandarin 2 db
banán 1 db
alma 1 db
körte 1 db
őszibarack 1 db
szőlő 10 dkg
málna 10 dkg
eper 20 dkg
növényi habtejszín 1 dl
porcukor 2 dkg
menta 4 db