Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcssaláta-torta

Gyümölcssaláta-torta
Gyümölcssaláta-torta
100 perc / előkészület: 60 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, gazdag, mutatós torta, tökéletes választás bármilyen alkalomhoz.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Krém

Bevonat

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Egy nagy tálba feltörjük a 6 tojást, és felverjük mixerrel. Hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük a tojás felhabzásáig. Hozzáadjuk a lisztet, és kanállal csomómentesre keverjük. Apránként hozzáöntjük a langyos vizet, és elkeverjük. Végül belekeverjük a sütőport. Beleöntjük a masszát a kizsírozott- lisztezett tortaformába, és megsütjük.
  2. Miután aranybarnára sült, hagyjuk kihűlni. Kihűlés után kivesszük a formából, és három szeletre vágjuk.

Krém

  1. Egy nagy fazékban a tej felét odatesszük melegedni a citrom héjának egy nagyobb darabjával. A héjat nem reszeljük! A kondenzált tejet egy tálba öntjük, és belekeverjük a felkavart tojássárgákat. Egy másik tálban a tej másik felét keverjük össze csomómentesre a kukoricakeményítővel. A tojássárgás keveréket a meleg, de még nem fővő tejhez adjuk, a citromhéjdarabot kivesszük. A keveréket nagyobb lángon összefőzzük, majd hozzáöntjük a keményítős-tejes keveréket és a kevés cukrot. Folyamatos kavarás mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik. A masszát lehűtjük, és néha-néha belekavarunk közben. Ízlés szerint adhatunk hozzá egy kevés vanília esszenciát. Mikor a krém teljesen kihűlt, hozzákeverjük a tejszínt, és egy órát állni hagyjuk. (A krém alig lesz édes, de nem is kell az legyen, hisz a szirupos piskóta, a konzerv gyümölcsök és a bevonat mind elég édes.)
  2. Amíg a krém áll, megkezdjük a gyümölcskonzerveket vagy kompótokat, és kiöntjük egy szűrőbe, hogy a levük lecsepegjen. A formát, amiben a tésztát sütöttük, teljesen kibéleljük átlátszó fóliával úgy, hogy a fólia a forma külső oldalán is lelógjon. Ezután beleteszünk egy tésztalapot. Az ananász cukros levével meglocsoljuk a lapot. Erre jön a lehűlt krém fele, jó vastagon. A krém tetejére jönnek a gyümölcsök, szintén jó bő mennyiségben. Erre kerül egy újabb tésztalap, meglocsolva cukros lével, a maradék krém, és újból gyümölcsök. Az utolsó lappal befedjük a tortát, és még erre is kerül ananászlé. Átlátszó fóliával lefedjük, a tortát jó szorosan, és hideg helyen néhány órára állni hagyjuk.

Bevonat

  1. A cukrozott tejszínhabot felverjük. Félig felvert állapotban hozzáöntjük fokozatosan a sűrített tejet és a tejport. Addig verjük, amíg sűrű állagot nem kapunk.
  2. A tortát kivesszük a hidegből, levesszük a fóliát, és rátesszük a tálaló tálcát, majd ezzel együtt a tortaformát mindenestől megfordítjuk, és így a tálra fog kerülni a torta. A formát a fólia miatt könnyedén leemeljük, és végül a fóliákat is eltávolítjuk. A bevonatot elkenjük a torta tetején, és ha akarjuk, akkor az oldalát is bevonhatjuk vele. Gyümölcsökkel jó dúsan, körkörösen díszítjük.
  3. A tálalásig végig hideg helyen (lehetőleg hűtőben) tartjuk!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 22 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 786
elküldve: 1
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

séfike

Mióta szakács: 2017.03.18.
6 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: portugál
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

krémes gyümölcsös torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

893
tojás 6 db
cukor 2 bögre
finomliszt 2 bögre
víz 200 ml
sütőpor 1 csomag
tej 500 ml
sűrített tej 700 g
tojássárgája 6 db
kukoricakeményítő 6 evőkanál
habtejszín 200 g
cukor 3 púpozott ek
citromhéj 1 citromból nyert
őszibarack konzerv 690 g
ananászkonzerv 580 g
kivi 4 közepes db
kékszőlő 0.5 közepes db
piros ribizli 10 g
növényi tejszín 500 ml
sűrített tej 175 g
tejpor 90 g