Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsszószos grízfelfújt

Gyümölcsszószos grízfelfújt
Gyümölcsszószos grízfelfújt
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekek imádják, sajnos én is.

Ha nincs gyümölcsünk, kiváló a jó minőségű lekvár is. Én 2 evőkanál vízzel szoktam felmelegíteni a lekvárt, és úgy öntöm a felfújtra.

Nagyon könnyű elkészíteni, nem kell megijedni, leírva mindig bonyolultabbnak tűnik, mint valójában. És persze olcsó, és gyorsan megvan, és nem utolsó sorban nagyon finom, szerintem hidegen is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet felrakjuk melegedni, s ha forr, kevergetés közben öntsük hozzá a búzadarát. Sűrű tejbegrízt főzzünk (2-3 perc).
  2. Elzárjuk a lángot, és beleöntjük a vajat, keverés. Félre rakjuk hűlni. Ha kihűlt, keverjük bele a sütőport és a reszelt citromot.
  3. A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját a vaníliás cukorral és a kristálycukorral habverővel kikeverjük (kifehéredik a sárgája). A tojásfehérjét habbá verjük (a fehérje csak akkor verődik fel, ha nem kerül bele még véletlen sem egy pici tojássárgája, és a habverőnek is tisztának kell lennie).
  4. A kikevert sárgáját adjuk hozzá a hideg grízhez, majd a tojáshabot is óvatosan forgassuk bele.
  5. Egy piteformát kizsírozunk, kilisztezzük, öntsük bele a grízes masszát.
  6. Előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük (zsemleszínű legyen a teteje).
  7. A málnát óvatosan megmossuk, és úgy vizesen egy kisebb lábasban a cukorral, az aromával folytonos kevergetés közben odarakjuk erős tűznél főzni. Nem kell előtte összetörni a málnát, mert a kevergetés közben teljesen összetörik. 8-10 percig főzzük.
  8. A szószt, a megsült felfújtra (ami közben egy kicsit összeesik) azon melegében rá kell önteni, és kész.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 461
elküldve: 1
receptkönyvben: 101
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi baba

Mióta szakács: 2012.06.02.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

darafelfújt, édes felfújt málnaszósszal, tejbegrízes felfújt

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

éva juhász
Évi baba / éva juhász Mon, 2012-07-02 19:23

Szia!
A gríznek jó keménynek kell lennie, főzd máskor egy kicsit tovább a grízt, vagy rakj hozzá még egy kanállal több búzadarát.
Fontos az is, hogy jól megsüljön. Lehet, hogy tovább kellett volna sütni néhány percet.(sajnos a sütők közt is sok a különbség)
Sajnálom,hogy szétesett, de ne add fel, süsd egy kicsit tovább és fincsi lesz.(A tészta különben úgy jó, ha könnyű, lágy, de nekem nem szokott szétesni)
Sok sikert!

Évi baba

veramacska
veramacska Mon, 2012-07-02 18:52

Kipróbáltam, nagyon finom, viszont nekem túl lágy lett. Alig lehet belőle szeletet kiszedni, mert szétesik. Mit csinálhattam rosszul?

412
tej 7 dl
búzadara 6 púpozott ek
tojás 3 db
cukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 5 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
sütőpor 1 csipet
málna 25 dkg
cukor 2 ek
mandulaaroma 2 csepp