Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsszószos habcsóktorta

Gyümölcsszószos habcsóktorta
Gyümölcsszószos habcsóktorta
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családom egyik kedvenc receptje, az a jó benne, hogy nem szezonális, mindig évszaknak megfelelően lehet a gyümölcsös részt variálni. Leginkább friss gyümölccsel készítem, de most fanyar gyümölcsök lévén gyümölcsszósszal készült. Eperrel mennyei, de kivi-banánnal is nagyon finom:). Általában gáztepsiben készítem, és így három részre tudom osztani a tésztát (akkor nem kerek torta lesz). 

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

Gyümölcsszósz

Tejszínes krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. A végén hozzá adjuk az almaecetet, és homogénné keverjük.
  2. Zsírpapírral kibélelt nagy tepsiben, előmelegített sütőben 150 fokon sütjük 1 órát.
  3. Hűlni hagyjuk, és ha kihűlt, óvatosan eltávolítjuk a zsírpapírt.
  4. 3 lap kell, hogy legyen belőle. Nem külön-külön sütöm a lapokat, hanem egy nagy tepsiben, és az elkészült tésztát vagy 3 részre osztom (így nem kerek lesz), vagy kivágok tortaforma nagyságú részeket (akkor pici torta lesz).

Krém

  1. A tojássárgákat cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük (ha kell, pici tejet hozzá lehet adni).
  2. A tejet felforraljuk, és hozzáadjuk a keveréket. Főzött vaníliás krémet kapunk. Kihűtjük.
  3. Habosra keverjük a margarint (én jobban szeretem a vajat, de hogy tartósabb legyen az állaga, így keverni szoktam fele-fele arányban), és hozzáadjuk a kihűlt krémet, és krémesre keverjük.

Gyümölcsszósz

  1. Gyümölcsöket megtisztítjuk, és cukorral feltesszük főzni. (Friss gyümölcs esetén csak megmossuk és feldaraboljuk, ebben az esetben nem kell cukor.)
  2. Amikor összeforrt, beletesszük a zselatint, és félretesszük hűlni.

Tejszínes krém

  1. Tejszínt cukorral kikeverjük, és ha kell, habfixálót is beleteszünk.

Összeállítás

  1. Ha minden megvan, akkor összeállítjuk a tortát.
  2. Először tészta, majd vaníliás krém, gyümölcs és tejszínes krém. Ugyanezeket még egyszer rétegeljük, és a tésztával zárjuk.
  3. Kívülről vaníliás krémmel vagy tejszínes krémmel bevonjuk, díszítjük.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 279
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Borka

Mióta szakács: 2017.06.29.
1 recept

receptjellemzők

konyha: horvát
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Szerelemtorta receptverseny
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Jeges fuvallat

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1134
tojásfehérje 9 db
cukor 25 dkg
almaecet 1 ek
tojássárgája 9 db
cukor 4 púpozott ek
finomliszt 4 evőkanál
vaníliás cukor 3 csomag
tej 3 dl
margarin 20 dkg
piros ribizli 15 dkg
málna 15 dkg
cukor 6 ek
zselatin 10 g
habtejszín 600 ml
cukor 15 dkg
habfixáló 2 csomag