Gyümölcstorta ahogy Zsanna készíti recept

Gyümölcstorta ahogy Zsanna készíti
Gyümölcstorta ahogy Zsanna készíti
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családunkban rendkívül népszerűek a gyümölcsös édességek. Ezt a ripsz-ropsz receptet egy barátnőmtől kaptam, nagyon szeretem, mert tényleg nagyon gyorsan elkészül, és a végtelenségig variálható.

Krém nélkül lekvárral megkenve is finom (pl. baracklekvár + barack vagy almalekvár + dió, stb.).

A krémet nem feltétlenül szükséges csokoládésra készíteni, ez simán elhagyható.

Ez a főzött krém egyébként jolly-joker, hiszen natúran (vaníliásan) is nagyon finom, de keverhetünk bele (miután kissé kihűlt), diót, mogyorót, mandulát, kakaót, stb. Ha egy kis vajat is adunk hozzá, akkor emeletes torta tölteléknek is kifogástalan.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Télen forró csokival, nyáron jegesteával, felnőtteknek forralt boral vagy édes desszertborral...

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Kriszti-féle gyümölcstorta, egyszerű gyümölcstorta, gyümölcsös torta főzött krémmel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk.
  2. A masszát kizsírozott-lisztezett, peremes gyümölcstorta formában előmelegített sütőben (kb. 30-35 perc alatt) aranybarnára sütjük.
  3. Míg a piskóta sül, elkészítjük a krémet a következő módon: a tojást a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a tejet.
  4. A krémet lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
  5. Amint kihűlt egy kissé a krém, belekeverjük a kakaót is.
  6. A kész tortalap tetején eligazgatjuk a krémet, és elrendezzük a gyümölcsöt (végül, ha a család úgy szereti, leöntjük a tortazselével).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 19 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 740
elküldve: 11
receptkönyvben: 106
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsanna

Mióta szakács: 2012.01.13.
37 recept

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zsanna80
Zsanna / Zsanna80 szo, 2013-01-05 16:28

Igen, én klasszikus, peremes gyümölcstorta formát használok, bele is van ütve, hogy 24 cm átmérőjű, nekem nem szokott kicsorogni.

Forgacs.judit43
Forgacs.judit43 szo, 2013-01-05 13:18

Most sül a torta, de egy része már a sütőbe csorgott. Biztos, hogy 24 cm átmérőjű a forma? Mert az enyém igen, de szerintem ez kicsi. Nem is 12 személyre való.

407