Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcstorta cukor nélkül

Gyümölcstorta cukor nélkül
Gyümölcstorta cukor nélkül
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fogyókúrázó szülinaposok figyelmébe ajánlom ezt a sütit, 16 tisztességes szeletre vágva: 1 szelet 132 kcal-t, és ~11 ch-t tartalmaz.

hozzávalók / 10 adag

Piskótához:

  • 3 tojás
  • 3 ek xilit
  • 3 ek zabliszt
  • 1 mk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 mk olaj

Krémhez:

  • 5 dl natúr joghurt
  • 5 dl 12%-os zsírtartalmú tejföl
  • 100 g túró (elhagyható)
  • 1 rúd vanília kikapart belseje (vagy 3 ek vaníliás xilit)
  • 1,5 dl víz
  • 1 púpos ek zselatin
  • 15 db édesítő tabletta
  • 1 (bio) citrom héja
  • 5 dkg gyümölcs apróra vágva (nekem most ananászom volt)

Tetejére:

  • 4 dl almalé (100 %-os)
  • pár szem eper, körte, málna, ribizli, stb.
  • 1 cs színtelen gyümölcszselé
  • 1 tk zselatin
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Béleljünk ki egy tortaformát sütőpapírral, a papírt kenjük meg vékonyan olajjal.
  2. A zablisztet keverjük össze a sütőporral. A tojásokat válasszuk szét.
  3. A tojások fehérjét kezdjük felverni a csipet sóval, majd evőkanalanként adjuk hozzá a xilitet, és verjük kemény habbá. Ekkor mérsékeljük minimumra a fokozatot a habverőn, és eresszük a tojások sárgáját egyenként a habba. Amikor egynemű halványsárga a massza, akkor fakanállal vagy spatulával alulról felfelé irányuló mozdulatokkal, két részletben keverjük a habhoz a sütőporos lisztet.
  4. Kenjük a tésztát a sütőpapírra, toljuk a sütőbe, és süssük tűpróbáig (nekem 20 percig tartott). Ha elkészült, óvatosan operáljuk le róla a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni.
  5. A krémhez keverjük el a zselatint a 1,5 dl vízben, adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart belsejét, a citrom lereszelt héját és az édesítőtablettákat is, kevergetve melegítsük forráspontig, majd húzzuk le a tűzről. Gyors mozdulatokkal keverjük a zseléhez először a joghurtot, majd a tejfölt, végül a villával kissé átkevert túrót is. (Akár merülő turmixszal is átkeverhetjük.) Hagyjuk állni 15 percig, hogy "meghúzzon".
  6. A piskótalapot helyezzük vissza a tortaformába, töltsük rá a joghurtos krémet, és szórjuk bele a gyümölcsöt. Tegyük a tortát hűtőbe 3-4 órára.
  7. Ha megszilárdult a fehér krém, akkor díszítsük fel a tetejét (szeletelt) gyümölcsökkel, majd készítsük el a tetejére a zselét.
  8. A zselébevonathoz az almalében keverjük el a színtelen tortazselét és a zselatinport, majd melegítsük forráspontig, és kevergetve hűtsük 3-4 percig.
  9. Végül egy kanál segítségével vigyük fel, belülről kifelé haladva a gyümölcsökre. Így is hűtsük a tortát minimum 2 óráig.
  • sütési hőfok: 160°C
  • tepsi mérete: 25x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 23 344
elküldve: 5
receptkönyvben: 165
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

edan

Mióta szakács: 2012.11.12.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrós gyümölcstorta, cukormentes túrókrémes-gyümölcsös torta, joghurtkrémes gyümölcstorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

liana001
liana001 Fri, 2016-03-25 20:16

Megsütöttem ezt a tortát, finom lett, de nekem dupla adag zselatin kellett a túrós masszához, hogy összeálljon. Végül sikere lett, köszi a receptet! :-)