Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcstorta eperrel

Gyümölcstorta eperrel
Gyümölcstorta eperrel
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyfiam minden születésnapján gyümölcstortához ragaszkodik. Ezt a receptet én formáltam a magunk ízlésére. Nem a legegyszerűbb torta, de jó, hogy bármilyen gyümölccsel variálható, és bármikor elkészíthető. 

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

A bevonáshoz

ajánlat

Nemcsak szülinapra!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 2 db lapos, 30 cm átmérőjű, hullámos szélű tortaformát kivajazunk, lisztezünk.
  2. Puha margarint porcukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a lisztet, sütőport, narancs reszelt héját és levét. 
  3. A tésztát a tortaformákba töltjük, elsimítjuk, majd előmelegített gázsütőben 5-ös fokozaton 20-20 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, kivesszük a formákból.
  4. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet: krémport, lisztet összekeverjük, hozzáadunk 1 dl tejet, és csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját is. A maradék tejet felforraljuk a cukorral együtt, és forráskor az elkészített krémporos folyadékot folyamatos keverés mellett hozzáadjuk. Az első rottyanásig főzzük, majd azonnal a tortalapok tetejére öntjük, elsimítjuk. Hagyjuk kihűlni. 
  5. A torták tetejét félbevágott eperrel (vagy bármilyen gyümölccsel) díszítjük, és hűtőbe tesszük.
  6. Piros tortazselét 2-3 csapott ek cukorral egy edényben elkeverjük, és állandó keverés közben 3 dl gyümölcslét vagy vizet adunk hozzá. Folytonos keverés közben, forrástól számítva 1 percig főzzük. A zselét kb. 8-10 percig állni hagyjuk, miközben néhányszor megkeverjük. Amikor az állaga kezd sűrűsödni, bevonjuk a torták tetejét. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 39 172
elküldve: 4
receptkönyvben: 256
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Il-di.

Mióta szakács: 2010.01.24.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epres gyümölcstorta főzött krémmel

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ágika 001
Ágika 001 Wed, 2012-10-03 13:18

Már többször is elkészítettem a családnak. Volt hogy eperrel vagy málnával. Isteni lett, imádjuk a tésztáját! :-)

il-di.
Il-di. / il-di. Thu, 2012-10-04 09:55

Így vagyunk ezzel mi is, egyszerűen megunhatatlan :) Köszönöm a visszajelzésedet! Üdv.: il-di.

Magnolia5
Magnolia5 Mon, 2011-10-17 12:27

Bocsi, de ebből a receptből végülis 2 torta lesz 2 töltelékkel?...nem pontosan értem

Kolokan
Kolokan / Kolokan Wed, 2011-06-15 11:30

hűűűű milyen finom tooooortaa leeeeeeeeeeeeeeeeeeet!!!!! :) család elkápráztatva az első gyümitortámmal!!! egyszerű és nagyszerű volt köszönjük!!! :)

il-di.
Il-di. / il-di. Wed, 2011-06-15 15:44

Kedves Kolokan!

Úgy örülök! És, hogy az első gyümölcstortád? Hát gratulálok a sikeredhez! :) Üdv.: il-di

438
margarin 20 dkg
porcukor 15 dkg
rétesliszt 25 dkg
tojás 3 db
sütőpor 1 csomag
narancs 1 közepes db
1 csipet
tej 7.5 dl
tojássárgája 3 db
cukor 22 dkg
vaníliás pudingpor 40 g
finomliszt 6 dkg
eper 0.5 kg
tortazselé 1 csomag