Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcstorta másképp

Gyümölcstorta másképp
Gyümölcstorta másképp
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az otthoni alapanyagokat használtam fel a recepthez, ebből adódóan biztosan állíthatom, hogy bármilyen más gyümölccsel, illetve gyümölcslével (akár rostossal is) elkészíthető. 

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Krém

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat különválasztjuk, mind a kettőt egy-egy nagyobb tálba.
  2. A tojásnak a sárgáját a cukorral, robotgéppel fehéredésig verjük.
  3. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd kanál segítségével, óvatos mozdulatokkal belekeverjük a felvert fehérjét a tojássárgás krémhez.
  4. Ezután ugyancsak óvatos mozdulatokkal, hogy a habot ne törjük össze, belekeverjük a lisztet, a vaníliás cukrot és a sütőport.
  5. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a piskótamasszát. Tűpróbáig sütjük.

Krém

  1. A választott gyümölcslevet (jelen esetben meggylevet) + 1 dl vizet lábosba öntjük, és elkeverjük benne a pudingport. Ezután tűzre tesszük, és hagyjuk besűrűsödni. (Cukrot a meggyléhez nem adtam, mivel már alapból édes volt, azonban igény szerint adható hozzá.)
  2. Amikor elkészült a krém, hagyjuk langyosra hűlni, majd ezután rákenhetjük a piskótára. (Én a tepsiben hagytam a piskótát.)

Tetejére

  1. A választott gyümölcsöt a krémbe szórjuk.
  2. A hulala tejszínt egy kanál cukorral (valaki szeretné: fél csomag habfixálóval) felverjük kemény habbá, majd eloszlatjuk a süteményen.
  3. Extraként csokidarával vagy reszelékkel díszíthetjük.
  4. Hűtőben 1-2 órát állni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 493
elküldve: 1
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Fruzsi

Mióta szakács: 2016.08.20.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyümölcsös piskótatorta, tejmentes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

218
tojás 5 db
cukor 4 ek
finomliszt 5 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
gyümölcslé 4 dl
víz 1 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
erdei gyümölcs mix 200 g
növényi habtejszín 200 ml