Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcszselés rizspuding

Gyümölcszselés rizspuding
Gyümölcszselés rizspuding
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Több török blogoldalon is láttam mostanában hasonló gyümölcszselével rétegzett rizspudingot, el is dőlt hát hamar a szekrényemben túl régóta várakozó eperzselé por sorsa. Meg voltam győződve róla, hogy ez a felettébb egyszerű, kevés munkával járó hűtött kis édesség mindenkinek jól fog esni ebben a melegben, de az eredmény abszolúte felülmúlta a várakozásaimat. A tejes puding és a firssítő gyümölcszselé tökéletes ízharmóniában vívták ki minden elismerésemet és léptették elő a zselés muhallebit a család kedvenc nyári desszertjévé.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kevésbé kockázatkedvelőknek ajánlom az átlátszó üvegtálkákat, így a kiborítás nélkül is szemetgyönyörködtető desszert készülhet, melyet megszórhatnak egy kis tört mogyoróval, mandulával vagy dióval.
Ha valakinek akad otthon eper, kivi, esetleg banán, narancs ne átalljon ezekből a zselatinba beletuszkolni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselét elkészítjük a csomagoláson leírtak szerint, majd a hideg vízzel kiöblített tálkákat maximum fele magasságig feltöltjük vele (Én személy szerint ajánlom a szilikon formákat vagy a könnyebb kiborítás érdekében a kisebb tálakat.)
  2. Hűtőbe tesszük, majd ha teljesen megszilárdult elkészítjük a rizspudingot.
  3. 1 dl tejjel elkeverjük a rizslisztet és a keményítőt, majd a maradék tejet is hozzáöntve folyamatos keverés mellett felforraljuk.
  4. Ahogy az első buborékok megjelentek, félrehúzzuk az edényt, a pudinghoz adjuk a cukrot és vaniliás cukrot, majd újra forrásig hevítjük.
  5. Ekkor elővesszük a zselatinos tálakat, elosztjuk bennük a muhallebit. Hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni, majd betesszük őket a hűtőbe.
  6. Teljes megszilárdulás után (amely kb. 1,5-2 óra) tányérra borítva szervírozhatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 362
elküldve: 4
receptkönyvben: 404
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Tekten Elif

Mióta szakács: 2010.05.08.
30 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: török
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyümölcszselés muhallebi

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ancsocska
Ancsocska / Ancsocska Sat, 2012-01-21 19:35

Sziasztok! Szeretném megcsinálni, viszont itt Angliában nem kapható (legalábbis én még nem találkoztam vele..) étkezési keményítő. Szerintetek mivel helyettesíthetem?

Ancsocska
Ancsocska / Ancsocska Sat, 2012-01-21 23:18

Köszi :-) A gond az, hogy én csakis és kizárólag 1 üzletben tudok vásárolni. :S (mivel mi két város között félúton, a puszta közepén vagyunk egy étteremben szakácsok, itt dolgozunk és élünk, és csak egy üzlet szállítja ide házhoz a rendelésünket..) Ott viszont nincs.. (és pl a zsemlemorzsa kiló ára is átszámolva 5000 ft :D úgyhogy azért poénos dolog itt főzni..) Szóval még mindig a helyettesítés érdekelne :-)

kamahe
kamahe Tue, 2012-07-24 09:41

Szia! Lehet étkezési keményítőt helyettesíteni agar-agar porral is. Talán azt ismerik ott is?!

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2012-01-21 23:41

A javaslatom akkor, hogy készítsd az egészet rizsliszttel. Gyakorlatilag az is keményítő, csak rizsből van. :-)

aneg
Wendy / aneg Mon, 2010-07-05 18:08

Hát ez nagyon klassz recept! Nekem ugyan nem jött ki a formából, de nem bántam, a rizspuding volt a lényeg! Nagyon finom és nem is kell hozzá gyümölcskocsonya sem, nálunk így magában is megállta a helyét! Köszi a receptet, már van egy kiló rizslisztem, szerintem csak puding lesz belőle :-)
Wendy

elif
Tekten Elif / elif Mon, 2010-07-05 20:33

Örülök, hogy ízlett Wendy és mellette sajnálom, hogy nem jött ki a formából, bár ha magában ettétel, akkor ez tényleg nem is lényeges. Sőt, a muhallebi eredetileg önmanában fogyasztandó pohárdesszert, ilyenkor direkt kicsit hígabbra is hagyják. Üdv: Elif

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-06-29 21:11

Köszi!T-betűs áruházlánc van nálunk is, de a Müller féle drogéria nincs.Lehet,hogy van itt olyan bolt, ahol van,csak még eddig nem mertem a szuflé készítésbe kezdeni, de egyre gyakrabban kacsingatok felé.A nyár a nyaralásé, és a gyerekeimé,úgyhogy belemegyek.Élvezni kell az életet!!Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-06-29 15:23

Szuflé rceptet is találtam egy csomót, de olyan formát hol veszek??hm..most fizukor rácuppanok egy-két boltra, mert nem lehet, hogy a receptek árválkodjanak, mert nincs sütőformám,igaz?Éva-Anyóca

elif
Tekten Elif / elif Tue, 2010-06-29 16:07

Éva-Anyóca: ez speciel sima kis salátástálkában is működhet, csak hagyd rendesen megszilárdulni mielőtt kiborítod. Szuflé formát én Müller drogériában láttam többfélét is, a képen lévő pudingot meg kicsi szilikon kenyérsütőformából borítottam ki, az T-betűs áruházláncból van. :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-06-29 15:21

remélem!Éva-Anyóca bár szerintem már van némi tapasztalatod az ilyen formák elkészítésében, én eddig csak szemeztem velük, ,de bátraké a szerencse ill. ez a puding

306
tortazselé 2 csomag
víz 0.5 l
tej 7.5 dl
rizsliszt 2.5 púpozott ek
étkezési keményítő 2 púpozott ek
cukor 90 g
vaníliás cukor 1 csomag