Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyúrás nélküli hamis szilvás gombóc

Gyúrás nélküli hamis szilvás gombóc
Gyúrás nélküli hamis szilvás gombóc
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szilvaszezonra tekintettel :-) És utálom csinálni a szilvás gombócot, mert sok a nagy mosogatnivaló... itt csak egy tál kell és egy tepsi :-)

hozzávalók / 3 adag

Tészta elkészítése

Szilvás rész elkészítése

ajánlat

Duplázzuk az adagot, ha nem kettő főre készül :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta elkészítése

  1. A lisztet, a sót, a sütőport, a vajat és a zsírt tegyük egy tálba, és morzsoljuk össze.
  2. Majd ezután jöhet hozzá a porcukor, a vaníliás cukor, az őrölt fahéj.
  3. Keverjük hozzá a tojást és a tejszínt, majd gyúrjuk össze a tésztát (amennyiben túl lágy a tészta, kevés liszttel korrigálhatjuk... én lágyan hagytam, és jó lett:-) ).

Szilvás rész elkészítése

  1. A szilvákat mossuk meg, vágjuk félbe, magozzuk ki, majd keverjük össze a cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és a pudingporral.
  2. Egy kisebb tepsit (kb. 2 adagos recept... nálam kisebb őzgerinc forma volt) zsírozzunk vagy vajazzunk ki, majd öntsük bele a szilvás keveréket. Igazítsuk el, majd a tésztából formázzunk golyókat, és tegyük a szilva tetejére (nem baj, ha a szilva itt-ott kilátszik, mert a tészta sütés közben kicsit megnő). Ha szeretnénk, a tészta tetejét megszórhatjuk vaníliás cukorral, nagyon feldobja a sütit.
  3. Tegyük be a tepsit előmelegített sütőbe, majd 40 perc alatt süssük pirosra (légkeverésnél kb. 165 °C-on).
  • sütési hőfok: 165°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 110
elküldve: 1
receptkönyvben: 24
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: átlagos
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvás süti, fahéjas szilvás sütemény, szilvás pite

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

aantee
aantee / aantee Mon, 2014-09-15 10:34

Nekem kicsit túlzásnak tűnik hamis szilvás gombócnak hívni, de tényleg nagyon kellemes, finom édesség és gyorsan elkészül. :)

PeZsuRi
PeZsuRi / PeZsuRi Sat, 2014-09-13 21:52

Örülök, hogy ízlett, a férjem is odavan érte :) szerintem almával is fog működni télen, ha elfogy a friss szilva :-)

Wawa
Wawa / Wawa Sat, 2014-09-13 21:21

Nagyon köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a receptet.

Elsö olvasásra furcsának tünk az ötlet, aztán csak kipróbáltam, föként, mert kis adag. Nálunk csak a párom eszik édességeket, ezért mindig bajban vagyok, hogy mit süssek neki.
Tegnap megsütöttem, mára elfogyott az egész - és holnapra "megrendelt" még egy adagot, azaz megkért, hogy ha lehet, süssek még egyszer belöle, mert annyira ízlik neki.

Szóval teljes siker, mindenkinek csak ajánlani tudom.

584
finomliszt 150 g
sütőpor 0.5 csomag
vaj 25 g
libazsír 25 g
porcukor 30 g
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 1 db
habtejszín 70 g
0 ízlés szerint
fahéj 0 ízlés szerint
szilva 450 g
cukor 2 csapott ek
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 0 ízlés szerint
vaníliás pudingpor 15 g