Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habart bableves pussycat konyhájából

Habart bableves pussycat konyhájából
Habart bableves pussycat konyhájából
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hajdanában még a hatvanas évek elején voltam én kis fodrásztanuló egy maszek fodrászmesternél. Az ő anyukája, akit mindenki csak Mamának hívott, főzött ránk is. Mondanom sem kell, hogy olyan finoman, hogy két hónap alatt 6 kilót híztam. Igaz, a fizikai munka is (mivel eleinte csak a fejmosótál mögött álltam) nagy étvágyat csinált. Mindenesetre nagyon szerettük a főztjét, és az ő bablevese készült így. Én azóta sem változtattam. Ebbe a levesbe nem teszünk csipetkét, sem nokedlit, mert a bab, a zöldségek és a kolbász elég sűrűséget ad neki. Ez így finom, ahogy van.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A beáztatott babot vízben puhára főzzük (só nélkül).
  2. A kolbászt felkarikázzuk és a többi zöldséget is felaprítjuk, a hagymát, fokhagymát apróra vágjuk.
  3. Először a kolbászt az olajon megsütjük, majd a hagymát, fokhagymát, zöldségeket is rátesszük és megdinszteljük.
  4. Fűszerezzük, beletesszük a paradicsompürét, felengedjük vízzel és puhára főzzük.
  5. Most rátesszük leszűrt a babot, megsózzuk és felforraljuk.
  6. A tejfölbe keverjük a lisztet, és annyi vizet, hogy önthető legyen. Ezzel behabarjuk a levest, és kész.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 741
elküldve: 1
receptkönyvben: 69
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

habart bableves ahogy Goczo Mama főzte, bableves kolbásszal, tejfölös bableves kolbásszal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-02-26 01:06

Csuki, nagyon kulonleges ez a modszer (!), mentettem-koszi, ki fogom legkozelebb probalni! Szeretem amilyen aranyban teszed bele a hozzavalokat es a chorizo a mi kedvencunk is a bablevesbe (vagy a fustolt csulok!). Puszi, Tormi :)

vcsuka
pussycat / vcsuka Tue, 2013-02-26 01:38

Koszi Tormi! A chorizot mi is szeretjuk (mert nincs jobb), de megmondom oszinten, hogy szivesebben tennek bele egy szal finom hazi fustolt kolbaszt, de sajnos itt nem tudunk hozzajutni. Most hallottam, hogy a city-be nyitott egy magyar szarmazasu hentes egy uzletet, de meg nem volt idom megnezni, hogy mi van neki.:)Puszi, Cs:)

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-02-26 09:39

Nem hiszed el, de régebben lehetett kapni többféle szalámit rudakban...Gyulai csípős volt a kedvencünk. SEHOL nem kapunk évek óta....pedig jo lenne neha a friss kenyérrel, vagy utazáskor.:(

vcsuka
pussycat / vcsuka Tue, 2013-02-26 10:09

Igazad van, itt is volt gyulai, kb 10 evvel ezelott, azt hiszem a "DON" gyartotta, eleg jo volt, de mostanaban csak a chorizo az ami hasonlit egy kicsit a magyar izekre.:(
Ja, meg annyit, hogy mivel te jobban ertessz a lisztekhez, megtudnak nekem mondani, hogy ha egy recept azt irja, hogy retes liszt akkor itt melyik lisztet vegyem?:)

hokuszpokusz
hokuszpokusz Sun, 2013-02-24 19:36

Nagyon finom lehet :) Jól sikerült a kép is, kipróbálom abban biztos lehetsz ;) Köszönöm a receptet!

vcsuka
pussycat / vcsuka Mon, 2013-02-25 00:34

Orulok, hogy elnyerte a tetszesedet, es koszi, hogy visszaszoltal, egeszsegedre, ha elkeszitetted!!!

394
fejtett bab 20 dkg
napraforgó olaj 2 ek
chorizo 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 db
zellerlevél 1 db
sűrített paradicsom 1 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
füstölt pirospaprika 0.5 teáskanál
chili 1 db
bors 0.5 tk
babérlevél 1 db
0 ízlés szerint
tejföl 2 dl
finomliszt 1.5 evőkanál
víz 2 l